Skate- en speelplek Benedenveer geopend

Op woensdag 21 juli zijn de skate- en speelplekken in de wijk Benedenveer door wethouder Ton Spek geopend. Met de aanleg van een skate- en speelplek heeft de jeugd een passende, veilige en groene plek gekregen om te recreëren.

De gemeente bouwt en investeert in een fijn dorp waar iedereen kan meedoen en meedenken. Aan ouders van de wijk Benedenveer heeft de gemeente gevraagd wat zij voor speelplek voor hun kinderen willen. En in 2020 hebben jongeren een handtekeningenactie gehouden voor de aanleg van een skateplek. Op basis van deze wensen en behoeften heeft de gemeente in de nieuw wijk Benedenveer een skate- en speelplek aangelegd.

Veilige skate- en speelplek

Een skate- en speelplek hoort veilig te zijn. Niet alleen de toestellen, maar ook rondom de plekken. Om de speelomgeving zijn er daarom verkeersremmende maatregel getroffen. Deze bestaat uit de aanleg van een verhoogd plateau, een soort drempel in de rijweg. Ook is er naar de speelplek in het gras een verhard voetpad aangelegd. De skateplek heeft een hekwerk met een duidelijke ingang en een afsluitbare onderhoudspoort gekregen. En bij de speelplekken is er een valondergrond aangebracht.

Groene duurzame omgeving

De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners fijn en prettig wonen waar aandacht is voor een groene en duurzame omgeving. Rondom speelplekken zijn er daarom verschillende soorten heesters geplant. Bij de skateplek wordt in het najaar het groen aangelegd. Het gras wordt minder vaak gemaaid. Zo genieten we straks van de verschillende bloemen.

01-collage opening skate en speelplekken