Speelplekken Staatsliedenbuurt gekozen

Zoals u weet krijgt de Staatsliedenbuurt in Sliedrecht een flinke opknapbeurt. In de plannen voor het opknappen is ook ruimte gemaakt voor spelen. De ontwerpen voor de speelplekken in de Staatsliedenbuurt zijn inmiddels gekozen.

Aan de bewoners van de Staatsliedenbuurt hebben we gevraagd om te stemmen op hun favoriete ontwerpen voor de speelplekken Suze Groenewegplantsoen, Schaperstraat 22 en Schaperstraat 7. Zo’n 135 kinderen, ouders en opa’s & oma’s hebben gestemd. Er waren afwisselende ontwerpen om op te stemmen. We hebben de reacties, wensen en suggesties zoveel mogelijk meegenomen. 

Bekijk hier de ontwerpen

Speelplek Suze Groenewegplantsoen

Speelplek Schaperstraat 22

Speelplek Schaperstraat 7

Op elke speelplek komt een nieuwe zitbank, afvalbak en bordjes ‘Verboden voor honden’. De balanceerbruggen in het ontwerp van de speelplek Suze Groenewegplantsoen plaatsen we in een andere speelse opstelling, niet in een trapveld opstelling.

 

Hoe verder?

De bewoners hebben een brochure ontvangen met de definitieve ontwerpen. In de brochure staat vermeld dat bewoners kunnen reageren op de 3 ontwerpen. Daarna gaan we aan de slag zodat de speelplekken in 2021 klaar zijn!

Heeft u de brochure niet ontvangen, maar bent u wel woonachtig in de Staatsliedenbuurt? Laat uw reactie weten via speelplekken@sliedrecht.nl. Reageren op een ontwerp kan tot en met 22 januari 2021.

 

Meer informatie leest u op de projectpagina Staatsliedenbuurt