Bereikbaarheid

Op deze pagina vindt u informatie over de bereikbaarheid van Sliedrecht.

Auto

Sliedrecht ligt direct aan de rijksweg A15 tussen Gorinchem en Papendrecht en is prima bereikbaar met de auto. Natuurlijk kunt u ook voor een toeristische route kiezen, bijvoorbeeld vanaf Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam over de dijk of door de Alblasserwaard. Autoveren zijn er bij Kinderdijk-Krimpen aan de Lek en Schoonhoven-Gelkenes (beide over de Lek). Parkeren in Sliedrecht is gratis.

Trein

Sliedrecht heeft een directe treinverbinding (doorgaans 2 keer per uur) met Gorinchem/Geldermalsen en Dordrecht. De exploitatie van deze lijn is in handen van Arriva.

Bus

Per bus is Sliedrecht bereikbaar vanuit Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem. Er rijdt een Qliner tussen Utrecht en Dordrecht. Vanuit Groot-Ammers rijdt er een buurtbus naar Sliedrecht (via Nieuwpoort, Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Bleskensgraaf en Wijngaarden. Ook vanuit Meerkerk kunt u (via Noordeloos, Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Bleskensgraaf en Wijngaarden) met de buurtbus naar Sliedrecht.Binnen Sliedrecht kunt u gebruik maken van de stadsdienst.

Waterbus

Vanuit Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht is Sliedrecht bereikbaar met de Waterbus. In de zomer kunt u Sliedrecht ook per waterbus vanuit Gorinchem, Oud Beijerland en Schoonhoven bereiken. Vanuit Rotterdam kunt u de Fast Ferry nemen en in Dordrecht overstappen op de Waterbus naar Sliedrecht.