Parkeren grote voertuigen

Vanaf 2 mei 2019 gelden er nieuw regels voor het parkeren van grote voertuigen in de gemeente Sliedrecht.

De nieuwe regels zijn vastgelegd in het Aanwijzingsbesluit 'Parkeren grote voertuigen' (pdf, 123 kB).

Regels parkeren grote voertuigen

Het is verboden voor grote voertuigen om te parkeren in de gemeente Sliedrecht. Grote voertuigen zijn alle voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter. De lengte en hoogte van een voertuig wordt gemeten zonder losse onderdelen als een trekhaak of imperial. Voorbeelden van grote voertuigen zijn opleggers, vrachtauto's en verlengde en/of verhoogde bestelbussen. Het verbod geldt niet van maandag tot en met zaterdag tussen 8.00-18.00 uur. Het verbod geldt ook niet voor recreatievoertuigen zoals campers. Deze voertuigen mogen maximaal zeven achtereenvolgende dagen parkeren in de gemeente.

Locaties voor parkeren van grote voertuigen in de kern

Voor grote voertuigen (geen vrachtauto, autobus of aanhangwagen), meestal grote bestelbussen zijn een aantal locaties in de kern aangewezen waar deze voertuigen mogen parkeren (pdf, 3,8 MB).

Parkeerlocaties bestelbussen (pdf, 3,8 MB)

Ontheffing

Om lokale vrachtautochauffeurs in hun parkeerbehoefte tegemoet te komen kunnen zij een ontheffing aanvragen voor het parkeren van hun vrachtauto. Om in aanmerking te komen voor een ontheffing zijn een aantal voorwaarden opgesteld. Eén daarvan is dat een chauffeur woonachtig in Sliedrecht moet zijn. De regels zijn te vinden in de Beleidsregel ‘Parkeerontheffing vrachtauto’ (pdf, 257 kB).

Vrachtautochauffeurs kunnen een ontheffing aanvragen door het Aanvraagformulier parkeerontheffing vrachtauto (pdf, 122 kB) volledig in te vullen en te mailen naar gemeente@sliedrecht.nl o.v.v. 'parkeerontheffing vrachtauto'. De ontheffing kost €  35,80 voor het jaar 2019. De ontheffing geldt voor een aantal (delen van) straten op de bedrijventerreinen Nijverwaard en Kerkerak.