Aanleg Largas-kruispunt Thorbeckelaan–Vogelenzang-Nachtegaallaan

De kruising Thorbeckelaan–Vogelenzang-Nachtegaallaan is druk en onoverzichtelijk. Om dit veiliger en eenvoudiger te maken, maken we er een Largas-kruispunt van. Hiermee verbeteren we de doorstroming van het verkeer. En de wijken naast de Thorbeckelaan worden beter bereikbaar.

Wat is een Largas-kruispunt?

Largas staat voor LAngzaam Rijden GAat Sneller. Zo'n kruispunt is een combinatie tussen een rotonde en een voorrangskruispunt. Het belangrijkste verschil met een rotonde is dat het verkeer op de Thorbeckelaan voorrang houdt en minder ver hoeft uit te buigen. 

Bekijk onderstaande filmpje hoe de kruising eruit kan gaan zien of klik op deze link

Waarom een Largas-kruispunt?

Bij de uitwerking van de plannen bleek dat we geen rotonde kunnen maken zonder privé-gronden te gebruiken. Met name de flat en de cafetaria liggen te dicht op het kruispunt. Daarom hebben we gezocht naar een alternatief. Het Largas-kruispunt kwam als beste uit de bus. Het zorgt ervoor dat het verkeer beter doorstroomt, terwijl de snelheid van het verkeer afneemt. De wijken naast de Thorbeckelaan worden beter bereikbaar.

Werkzaamheden

We bespreken het ontwerp nog met de bewoners in de buurt. De uitvoering stemmen we af op de projecten in de omgeving. Bijvoorbeeld met het project Vogelbuurt en de werkzaamheden voor het warmtenet. Meer informatie volgt!

Periode

2021

Locatie

Kaartje Rotonde Thorbeckelaan Vogelenzang

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.