Aanleg fietspad Craijensteijn

De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. Het fietspad ligt tussen sporthal De Basis en de verkeerslichten op de Deltalaan. Ook de bushalte Deltalaan van R-Net krijgt een nieuwe uitstraling.

Aan de zuidzijde van de Craijensteijn komt een fietspad, tussen station Baanhoek-West en de verkeerslichten bij de Deltalaan. Dit zorgt voor meer veiligheid van fietsers en voetgangers in het verkeer. En het levert een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht. Het schetsontwerp is gemaakt samen met de klankbordgroep Craijensteijn. Deze bestaat uit inwoners, de fietsersbond en de ASVZ.

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Sliedrecht gaan ook de bestaande bushalte Deltalaan en de bushaltes Maaslaan en Stormrand in 2021 in een nieuw jasje steken. De bushaltes worden opgeknapt en krijgen dezelfde luxe rood-grijze R-net stijl als de R-net bussen. Meer informatie leest u op de pagina Ombouwen bushaltes R-net

Duurzaamheid

Het ontwerp houdt rekening met een duurzame aanleg. Dit betekent:

  • Er komt minder verharding en meer groen (zo'n 180 m2).
  • Een deel van de fundering van de weg wordt hergebruikt.
  • Er komt nieuwe, duurzame led-verlichting.

Groenplan Craijensteijn

Open het Groenplan Craijensteijn als pdf-bestand

Werkzaamheden

Aanleg van fietspad in twee richtingen. 

De bushalte Deltalaan krijgt een overdekte fietsenstalling voor 8 fietsen aan de oostzijde en een overdekte fietsenstalling voor 16 fietsen aan de westzijde. Op de perrons komt een bushokje met een windscherm en een comfortabel houten bankje. Ook komt er bij beide haltes een nieuw paneel met digitale reizigersinformatie, zodat duidelijk zichtbaar is hoe laat de eerstvolgende bus vertrekt.

Periode

2020 t/m eind 2021.

Locatie

Kaartje Craijensteijn

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.

Heeft u vragen over de bushalte Deltalaan? Neem contact op met Martin Wink, projectleider hoogwaardig openbaar vervoer bij de provincie Zuid-Holland, door een mail te sturen naar: m.wink@pzh.nl.