Aanleg fietspad Craijensteijn

De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. Het fietspad ligt tussen sporthal De Basis en de verkeerslichten op de Deltalaan.

Aan de zuidzijde van de Craijensteijn komt een fietspad, tussen station Baanhoek-West en de verkeerslichten bij de Deltalaan. Dit zorgt voor meer veiligheid van fietsers en voetgangers in het verkeer. En het levert een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht. Het schetsontwerp is gemaakt samen met de klankbordgroep Craijensteijn. Deze bestaat uit inwoners, de fietsersbond en de ASVZ. 

Duurzaamheid

Het ontwerp houdt rekening met een duurzame aanleg. Dit betekent:

  • Er komt minder verharding en meer groen (zo'n 180 m2).
  • Een deel van de fundering van de weg wordt hergebruikt.
  • Er komt nieuwe, duurzame led-verlichting.

Groenplan Craijensteijn

Open het Groenplan Craijensteijn als pdf-bestand

Periode

2021 t/m zomer 2022.

Locatie

Kaartje Craijensteijn

Betrokken partijen

KWS Infra


Blijf op de hoogte via de KWS-app

KWS appVoor actuele informatie over het project adviseren wij u gebruik te maken van de KWS-app. Met de KWS-app kunt u de voortgang van het project op de voet volgen. De KWS-app is te downloaden in de Apple- en/of Google Play store. U kunt dan zoeken op het project ‘Veilige fietsroute Craijensteijn Sliedrecht’ en als favoriet aanvinken door op het sterretje te klikken. U krijgt dan melding bij een nieuw bericht.
 

Contact

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Anja Grootendorst. Zij is iedere dag van 09.00-13.00 uur te bereiken via het telefoonnummer 06-11320281. Een e-mail sturen naar agrootendorst@kws.nl kan ook.

Heeft u vragen over dit project? Stuur dan e-mail naar projecten@sliedrecht.nl.