Aanleg fietspad Craijensteijn

De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. Het fietspad ligt tussen sporthal De Basis en de verkeerslichten op de Deltalaan. Ook de bushalte Deltalaan van R-Net krijgt een nieuwe uitstraling.

Aan de zuidzijde van de Craijensteijn komt een fietspad, tussen station Baanhoek-West en de verkeerslichten bij de Deltalaan. Dit zorgt voor meer veiligheid van fietsers en voetgangers in het verkeer. En het levert een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht. Het schetsontwerp is gemaakt samen met de klankbordgroep Craijensteijn. Deze bestaat uit inwoners, de fietsersbond en de ASVZ. 

Herinrichting groengebied Reinenweer

Voor de aanleg van het vrij liggend fietspad wordt tegelijkertijd het naastgelegen groengebied Reinenweer heringericht. Lees meer informatie over herinrichting groengebied Reinenweer.

Ombouwen bushaltes R-Net

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Sliedrecht gaan ook de bestaande bushalte Deltalaan en de bushaltes Maaslaan en Stormrand in 2021 in een nieuw jasje steken. De bushaltes worden opgeknapt en krijgen dezelfde luxe rood-grijze R-net stijl als de R-net bussen. Meer informatie leest u op de pagina Ombouwen bushaltes R-net

Duurzaamheid

Het ontwerp houdt rekening met een duurzame aanleg. Dit betekent:

  • Er komt minder verharding en meer groen (zo'n 180 m2).
  • Een deel van de fundering van de weg wordt hergebruikt.
  • Er komt nieuwe, duurzame led-verlichting.

Groenplan Craijensteijn

Open het Groenplan Craijensteijn als pdf-bestand

Periode

2021 t/m zomer 2022.

Locatie

Kaartje Craijensteijn

Betrokken partijen

KWS Infra


Blijf op de hoogte via de KWS-app

Voor actuele informatie over het project adviseren wij u gebruik te maken van de KWS-app. Met de KWS-app kunt u de voortgang van het project op de voet volgen. De KWS-app is te downloaden in de Apple- en/of Google Play store. U kunt dan zoeken op het project ‘Revitalisering Rivierenbuurt’ en als favoriet aanvinken door op het sterretje te klikken. U krijgt dan melding bij een nieuw bericht.
 

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem gerust contact op met de KWS-omgevingsmanager Anja Grootendorst. Zij is te bereiken via het telefoonnummer 06-11320281, e-mail agrootendorst@kws.nl of via de KWS app. Ook kunt u op de maandagen van 13.00 uur tot 16.00 uur met uw vragen terecht in onze bouwkeet aan de Grevelingenlaan t.h.v de achterzijde van autobedrijf Broere. In verband met de coronamaatregelen vragen wij u om met de omgevingsmanager hiervoor een afspraak te maken.

Heeft u vragen over dit project? Stuur dan e-mail naar projecten@sliedrecht.nl.