Aanleg fietspad Craijensteijn officieel gestart

Op woensdag 10 maart is door de boomspecialisten van Nationale Bomenbank drie bijzondere bomen verplant uit de Craijensteijn. Eén boom, een watercypres, is door wethouder Ton Spek en Wibaut Nouwens van ASVZ symbolisch aan de Deltalaan voor de entree bij ASVZ aangeplant.

Verplanten van drie bijzondere bomen

Het verplanten van een volwassen boom is een vakkundig karwei. Waarom een boom rooien als deze door verplanting op een andere plaats hergebruikt kan worden? De Nationale Bomenbank zijn dé specialisten op dit gebied en zorgden voor de verhuizing van de drie bomen. Dinsdagochtend werden de bomen voorbereidt en woensdagochtend werden de bomen uitgegraven. Projectleider William Allen; "Een bijzondere dag vandaag. De fysieke start van het project Craijensteijn. Binnen de gemeente Sliedrecht gaan we aan de Craijensteijn een vrijliggend fietspad realiseren. Om ruimte voor het tracé te creëren verplaatsen we vandaag een aantal mooie bomen. Indrukwekkend om te zien hoe de Nationale Bomenbank B.V. dit verzorgd." De boom voor de locatie ASVZ werd na de middag met een telekraan op een dieplader gehesen en uitgeladen. Op de nieuwe locatie is om de boom goede bomengrond verwerkt. Zo kan de boom voor de toekomst en weer jaren doorgroeien. 

Wethouder Ton Spek is trots op deze gebeurtenis; "Alle goede dingen in drieën. Vandaag zijn er drie bomen verplaatst, maar ook raakt het project Veilig Fietspad Craijensteijn drie van mijn portefeuilles: natuurlijk ‘Verkeer en Vervoer’: we maken een punt van de (fiets)veiligheid. Maar ook ‘Beheer Openbare Ruimte’: we maken er een mooie groene entree van Sliedrecht van. En tot slot 'Duurzaamheid’. Dit project heeft allerlei aspecten van duurzaamheid in zich. De aanleg zelf, de materialen en natuurlijk dat er straks meer bomen en andere soorten van biodiversiteit is. Kortom: een mooi begin van een lang project!"

Aanleg fietspad Craijensteijn 

Het verplanten van de drie bomen horen bij de werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe fietspad. De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. Het nieuwe fietspad zorgt dat het veiliger wordt voor fietsers en voetgangers in het verkeer. In het ontwerp wordt ook rekening gehouden met hergebruik van materialen. De herplant zal de eerste stap zijn naar een veilig en duurzaam fietspad zijn voor de Craijensteijn. Dinsdagavond 9 maart werd het bestemmingsplan fietspad Craijensteijn aangenomen door de raad.
Meer informatie over het project leest u op aanleg van fietspad Craijensteijn.

verplanten boom

herplanten bomen