Begraafplaats Sliedrecht

De begraafplaats in Sliedrecht bestaat al sinds 1885. Bijna iedere inwoner heeft wel een bijzondere relatie met deze plek. Om ook in de toekomst voldoende ruimte te houden voor nieuwe graven, is er een plan voor uitbreiding.

Wat houdt het project in en wie voert het uit

De gemeenteraad heeft in juli 2020 een krediet beschikbaar gesteld voor de uitbreiding van de begraafplaats. En voor bijkomende opgaven zoals een nieuw beheerdersonderkomen. Het plan dat er nu ligt, is zorgvuldig tot stand gekomen. Zo zijn er de afgelopen jaren verschillende onderzoeken gedaan en scenario's gemaakt, met aandacht voor haalbaarheid en wenselijkheid.

Werkzaamheden

  • De begraafplaats wordt uitgebreid op zes verschillende locaties (1 t/m 6).
  • Er komt een nieuw beheerdersonderkomen
  • Een gedeelte van het voorplein krijgt een aantal aanpassingen
  • De uitbreidingslocatie aan de noordkant (locatie 7) gaan we nog niet ontwikkelen. We kijken of er misschien wel alvast voorbereidingen mogelijk zijn

Periode

De uitbreiding van de begraafplaats vindt plaats in verschillende fasen van 2020 t/m 2025. Zodat de begraafplaats tijdens de uitvoering van het werk altijd in gebruik kan blijven. De gemeente is nu bezig met de definitieve uitwerking van de plannen en het zoeken naar een aannemer. De definitieve planning van de uitvoering volgt dus nog.

Locatie

Overzichtskaart begraafplaats

Betrokken partijen

Nog niet bekend.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.