Pand 't Geveltje' betrokken bij project Kerkbuurt 14-18

Als het aan het college van B&W ligt wordt het pand 't Geveltje' aan de Kerkbuurt 12 gesloopt en betrokken bij het project Kerkbuurt 14-18. Op deze plaats kunnen vervolgens maximaal zestien appartementen worden gebouwd. Het college wil 't Geveltje graag bij het project Kerkbuurt 14-18 betrekken om de uitstraling van het centrum van Sliedrecht te verbeteren.

Aan het einde van de Kerkbuurt, nabij de Oosterbrugstraat, is het gedeelte Kerkbuurt 16-18 al enige jaren onbebouwd. Het naastgelegen pand -Kerkbuurt 14- is na de brand in 2013 gesloopt. In overleg met de gemeente en de bewonerscomités van de Oosterbrugflat en de Middeldiepstraat heeft de Debrug B.V. Projectontwikkeling een bouwplan met twaalf appartementen voor deze locatie gemaakt, dat in 2014 definitief werd.

'Rotte kies'

De uitstraling van 't Geveltje heeft wethouder Len van Rekom ertoe gebracht om in gesprek te gaan met de eigenaar van het pand. Dit heeft als resultaat dat het nu gesloopt wordt en de grond een mooie, nieuwe bestemming krijgt in de vorm van appartementen. Len van Rekom: "Hiermee maken we de Kerkbuurt als centrum van Sliedrecht weer een stukje mooier. 't Geveltje zou echt een 'rotte kies' zijn als dat zou blijven staan. Met een compact appartementencomplex, passend bij het karakter van de Kerkbuurt, geven we ons centrum een kwaliteitsimpuls en krijgt de Kerkbuurt een entree met uitstraling."

Positieve impuls

Door de uitbreiding van het projectgebied -vanaf nu Kerkbuurt 12-18- is er plaats voor maximaal zestien appartementen in plaats van de eerdere twaalf. Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om een geldelijke bijdrage te verstrekken aan de projectontwikkelaar om dit nieuwe plan mogelijk te maken. Len van Rekom: "Dat is het ons meer dan waard, omdat hiermee de uitstraling van de Kerkbuurt en het centrum van Sliedrecht een positieve impuls krijgen."

Mogelijk aanzicht Kerkbuurgt 12-18

De gemeenteraad spreekt op 16 februari over het collegevoorstel. Op 8 maart volgt een besluit. De verwachting is dat de appartementen in 2018 kunnen worden opgeleverd. De start van de bouw is afhankelijk van de verkoop van de appartementen.