Ontwikkelingen herinrichting Burgemeester Winklerplein

De gemeente gaat het Burgemeester Winklerplein aanpakken en vernieuwen. In december 2021 stemde de raad in met de plannen voor het Burgemeester Winklerplein. Eerder in november 2021 organiseerde de ontwikkelaar Windroos samen met de gemeente een informatieavond voor alle belangstellenden in partycentrum De Lockhorst. Tijdens de informatieavond konden belangstellenden vragen stellen en de eerste sfeerimpressies bekijken.

Binnenkort start de bestemmingsplanprocedure. De planning was om het bestemmingsplan deze maand april ter inzage te leggen. Afgelopen dinsdag 5 april informeerde het college de raad om een aantal onderwerpen eerst nog verder uit te werken. Daardoor zal de bestemmingsplanprocedure later starten.

Werk in uitvoering

De voorbereidingen voor de nieuwbouw en de omgeving gaan ondertussen volgens plan door. Ook wordt aan de huidige omgeving hard gewerkt. Zo bleek uit een rioolinspectie dat de kwaliteit van de leiding vanaf het Burgemeester Winklerplein naar de Rembrandtlaan slecht is. Daarom is er onlangs een relining geplaatst: het riool heeft een nieuwe binnenkant gekregen en kan er weer tientallen jaren tegenaan! Voorafgaand aan de herinrichting van het plan worden zo nu en dan onderzoeken of kleine ingrepen gedaan.

Wilt u de vergaderingen of eerste sfeerimpressies over de herinrichting Burgemeester Winklerplein bekijken? Of wilt u meer informatie over het project? Ga naar onze projectpagina. Heeft u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar projecten@sliedrecht.nl.

03-Rioolwerkzaamheden BWplein