Baanhoek/Molendijk officieel geopend

Baanhoek/Molendijk is 1 jaar lang onderhanden genomen. Na een grondige herinrichting is de historische dijk met duurzame oplossingen toekomstbestendig gemaakt. Op een frisse vrijdagochtend is de Baanhoek/Molendijk officieel geopend door wethouder Ton Spek en dhr. Pieter Ahsman, directeur KWS Infra.

Openingshandeling Baanhoek MolendijkBegin dit jaar gaf wethouder Ton Spek het startsein voor de reconstructie van de Baanhoek en de Molendijk. Dit deed hij door het bedienen van een elektrische vrachtwagen met een elektrische kraan. In september werd door KWS Infra de toplaag van 40% gerecycled asfalt op de rijbaan Baanhoek/Molendijk aangebracht. Voor de gemeente Sliedrecht een primeur, want niet eerder werd zo’n duurzaam asfaltmengsel toegepast. De productie van het asfaltmengsel zorgt voor minder CO₂-uitstoot. Ook is er 40% minder aan nieuwe grondstoffen nodig. Vandaag werd het project officieel afgesloten met een duurzame opening. Wethouder Ton Spek en dhr. Pieter Ahsman, directeur KWS Infra stapten op de fiets en opende de historische dijk. Bekijk hier het filmpje.

Historisch dijklint toekomstbestendig

Verantwoordelijk wethouder Ton Spek is blij met het werk dat verricht is op de Baanhoek/Molendijk. Wethouder Ton Spek; "De Baanhoek/Molendijk is nu ingericht volgens de 'Dijkvisie' met als uitgangspunt: een mooie historische dijklint van Sliedrecht. Met de herinrichting behouden we het karakteristieke van de dijk en ontwikkelen wat nodig is voor een duurzame toekomst van Sliedrecht." Met een nieuw rioolstelsel voor een duurzame afvoer van hemelwater en de combinatie van traditionele bestrating en een duurzaam innovatief asfalt is Baanhoek/Molendijk toekomstbestendig gemaakt. In de komende weken worden de openbare verlichting en de fraaie bloembakken geplaatst.