Herinrichting Kerkbuurt-Oost

Om de leegstand van winkels tegen te gaan we in de aanloopstraten van Kerkbuurt-Oost meer ruimte voor bijvoorbeeld wonen en werken ontwikkelen. Dit project maakt onderdeel uit van het plan 'De Nieuwe Winkelstraat'.

De Kerkbuurt is het centrale winkelhart van Sliedrecht. In april 2019 heeft de gemeenteraad het Toekomstperspectief Kerkbuurt vastgesteld. Onder de noemer 'De Nieuwe Winkelstraat' geven pandeigenaren en ondernemers samen met de gemeente het winkelgebied een impuls. Dit plan gaat uit van een kernwinkelgebied voor winkels en horeca en daaromheen aanloopstraten. De pleinen op de Kerkbuurt zijn inmiddels aangepakt. Nu gaan we het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringweg en de PC Hooftlaan herinrichten. 

Lees hier meer informatie over De Nieuwe Winkelstraat.

Ontwerp

Van het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringweg en de PC Hooftlaan heeft de gemeente nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Op woensdag 13 oktober is het voorlopig ontwerp met omwonenden en pandeigenaren besproken. De ontwerpen kunt op deze projectpagina bekijken.

Wilt u reageren op de voorlopige ontwerpen? Dat kan! Reageren kan tot 29 oktober 2021. Mail uw reactie naar projecten@sliedrecht.nl

210907_Kerkbuurt 3D impressie 1

 

Werkzaamheden

  • Verwijderen en afvoeren van de bestaande bestrating.
  • Het verplaatsen van de bestaande Poller naar de nieuwe locatie.
  • Het verplaatsen en extra aanbrengen van de lijngoot ten behoeven van het afvoeren van het hemelwater.
  • Het herinrichten van het groenvak.
  • Het opnieuw bestraten van de Kerkbuurt-Oost.

Periode

De werkzaamheden starten medio februari 2022.

Locatie (met overzichtskaart)

Overzichtskaart Kerkbuurt-Oost

Betrokken partijen

Verheij Infra

Contact

Heeft u vragen over dit project of andere projecten? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.