Herinrichting Rivierenbuurt Zuid

De Rivierenbuurt-Zuid is toe aan onderhoud. De gemeente wil deze buurt daarom in 2021 'revitaliseren'. We doen dan niet alleen onderhoudswerk, maar richten de wijk ook opnieuw in. Zodat deze weer voldoet aan de eisen en wensen van nu en later.

De openbare ruimte in de Rivierenbuurt-Zuid is verzakt. Het riool en de verharding zijn oud en aan vervanging toe. En de inrichting van de wijk als 30 km-zone voldoet niet meer aan de eisen van nu. Het idee is om de wijk weer op te hogen en opnieuw in te richten. Het riool en de verharding vervangen we voor nieuw. We verwachten dit werk in 2021 uit te voeren. In 2020 starten we samen met een ingenieursbureau met de voorbereiding.

Ontwerp

Op het onderstaande kaartje ziet u waar we precies aan het werk gaan. Het gaat om de gebieden die blauw, paars en oranje gekleurd zijn. In mei 2020 hebben we aan de bewoners en belangstellenden gevraagd naar wat er speelt in de buurt. Welke aanpassingen zien zij graag? Of wat moet juist blijven? We hebben ook gevraagd om na te denken over verkeer en parkeren in de straat. En aan de inrichting met bijvoorbeeld groen en verlichting. Op basis van de reacties is een voorlopig ontwerp gemaakt. Het voorlopige ontwerp is besproken en inmiddels is het definitieve ontwerp vastgesteld door het college.

Het definitieve ontwerp en opmerkingen van de bewoners kunt u hieronder bekijken:

Planning

  • voorbereiding: juni - december 2020
  • start uitvoering: maart 2021
  • Oplevering: eind 2021

Locatie

Kaart Rivierenwijk-Zuid - plangebied_update
 

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.