Rotonde Thorbeckelaan – Vogelenzang

De kruising Thorbeckelaan – Vogelenzang – Nachtegaallaan is druk en onoverzichtelijk. Door hier een rotonde te maken, verbetert de doorstroming van het verkeer. Daarmee zijn ook de wijken naast de Thorbeckelaan beter bereikbaar.

Het is soms lastig om de kruising Thorbeckelaan–Vogelenzang–Nachtegaallaan over te steken. Om dit veiliger en eenvoudiger te maken, maken we er een Largas-kruispunt van. Largas staat voor LAngzaam Rijden GAat Sneller. Zo'n kruispunt is een combinatie tussen een rotonde en een voorrangskruispunt. Het belangrijkste verschil met een rotonde is dat het verkeer op de Thorbeckelaan voorrang houdt en minder ver hoeft uit te buigen.

Waarom een Largas-kruispunt?

Bij de uitwerking van de plannen bleek dat we geen rotonde kunnen maken zonder privé-gronden te gebruiken. Met name de flat en de cafetaria liggen te dicht op het kruispunt. Daarom hebben we gezocht naar een alternatief. Het Largas-kruispunt kwam als beste uit de bus. Het zorgt ervoor dat het verkeer beter doorstroomt, terwijl de snelheid van het verkeer afneemt. De wijken naast de Thorbeckelaan worden beter bereikbaar.

Werkzaamheden

We bespreken het ontwerp nog met de bewoners in de buurt. De uitvoering stemmen we af op de projecten in de omgeving. Bijvoorbeeld met het project Vogelbuurt en de werkzaamheden voor het warmtenet. Meer informatie volgt!

Periode

2021  

Kaartje Rotonde Thorbeckelaan Vogelenzang

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.