Nieuwe uitvoeringsmethode: Quattro Piler voor uitbreiding begraafplaats

Nieuwe uitvoeringsmethode: Quattro Piler

Zoals u weet zijn wij druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding begraafplaats. In de afgelopen weken is de aannemer Gebr. De Konings langs het Achterom gestart met het aanbrengen van de damwandplanken met de elektrische Silent Piler. Helaas stuiten we op problemen bij het aanbrengen. 

In overleg met de gemeente Sliedrecht is de aannemer in week 7 gestart met de inzet van een Quattro Piler. Bij de keuze van deze uitvoeringsmethode blijft voorop staan dat wij elke vorm van overlast voor de omgeving zoveel mogelijk willen beperken. Een ander voordeel van deze methode is dat deze machine 4 planken tegelijk kan drukken en de uitvoeringsduur daardoor korter is. Het enige nadeel van deze uitvoeringsmethode is in het beslag nemen van meer werkruimte. Ook komt de Quattro Piler tussen het damwandscherm en het Achterom op een houten schottenplateau te staan.

Wat betekent dit voor u?

Voor omwonenden brengt de nieuwe uitvoeringsmethode enige overlast met zich mee. Omwonenden zijn hier inmiddels persoonlijk over geïnformeerd. Weggebruikers ervaren minder overlast. De toegang tot het Achterom blijft gewaarborgd. De wijzing heeft voorlopig nog geen invloed op de planning. Vanaf maart/april start de zettingsperiode van 9 maanden Het zand krijgt dan de kans om in te klinken. Zo ontstaat er een stevige ondergrond voor de uitbreiding van de begraafplaats.

Meer informatie of vragen

Wilt u meer informatie over nieuwe uitvoeringsmethode? Of meer weten over het project? Volg het project 'uitbreiding algemene begraafplaats sliedrecht' via de Bouwapp. Scan de QR-code om direct de app te downloaden.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager Gert Verhoeff van Gebr. De Koning. Hij is  tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer:  06 – 22 97 80 79. Ook kunt u uw vragen stellen tijdens het inloopuur op woensdagmiddag tussen 15:00-16:00 uur.

Quattro Piler_liggend