Primeur voor uitbreiding begraafplaats

Medio november is aannemer Gebr. De Koning gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding van de begraafplaats in Sliedrecht. Op woensdagmiddag 1 december beleeft de gemeente Sliedrecht een primeur als het gaat om duurzame technologie in de grond,- weg- en waterbouw.

Plaatsen eerste damwand

Woensdag 1 december wordt de 100% elektrisch aangedreven Silent Piler van aannemer Gebr. De Koning bij het plaatsen van de eerste damwand voor de uitbreiding van de begraafplaats in gebruik genomen. De Silent Piler techniek is op zich niet nieuw. Deze machine van de Japanse fabrikant Giken wandelt als het ware over zijn eigen werk en drukt de damwandplanken geheel trillingsvrij de grond in. Zo hebben omwonenden minimaal last van hinder en nagenoeg geen risico op schades.

Primeur terugdringen CO2

Nieuw is echter wel dat de diesel-aggregaat hier vervangen is voor een accupakket wat een CO2 reductie van 100% betekent. Naast deze slimme oplossing worden er nog tal van andere CO2- besparende maatregelen genomen zoals bijvoorbeeld gebruik van eco-damwand, HVO- brandstof en gebruik van CO2 arm zand. Hierbij wordt een totale CO2 besparing bereikt van ruim 89% op het totale project. Voor het project van uitbreiding begraafplaats in Sliedrecht is een samenwerking gezocht met een tal van bedrijven uit Sliedrecht en omgeving.

Startsein Silent Piler

Om dit bijzondere moment in de spotlights te zetten geeft wethouder Ton Spek om 13.00 uur het startsein. Wilt u hierbij aanwezig zijn denk hierbij aan de basisregels. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Ook als u gevaccineerd bent.

  • Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Was vaak uw handen;
  • Hoest en nies in uw elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

 

GEANNULEERD : KINDERMIDDAG MET PIETTER 

Onlangs kon u op onze website en media lezen dat Gebr. De Koning een kindermiddag met PIETTER organiseert. In goed overleg is er besloten dat de kindermiddag niet door gaat. Deze beslissing is genomen, omdat Rijksoverheid oproept om zoveel mogelijk thuis te blijven. En niet op drukke plekken te komen. Ook kan het naleven van de coronamaatregelen tijdens de kindermiddag niet worden gegarandeerd. Het startsein van wethouder Ton Spek gaat wel door.