Stand werkzaamheden begraafplaats

In de afgelopen maanden is aannemer Gebr. de Koning bezig geweest met de eerste fase van het uitbreiden van de algemene begraafplaats in Sliedrecht. In week 4 gaan we naar de volgende fase van de uitbreiding.

Week 4: start met aan- en afvoer grond

Op dit moment wordt aan beide zijdes tegelijk gewerkt, maar aan de oostzijde (Savornin Lohmanlaan) is het zetten van de damwand afgerond. De volgende fase van de werkzaamheden bestaat uit grondwerk. Vanaf volgende week gaat de aannemer de grond afgraven en vervolgens schoon zand aanbrengen. Het aanbrengen van het zand zal in 3 lagen aangebracht worden, tussen deze 3 lagen zal een korte rust periode zitten. De bovenste 2 lagen zijn een extra hoogte om het inklinken van het zandpakket te versnellen. Het inklinken van het zandpakket zal ongeveer 9 maanden duren. Tijdens deze periode vinden er geen werkzaamheden plaats.
Aan de westzijde (Achterom) is de aannemer nog bezig met het drukken van damwand met de Silent Piler. Dit zal de komende weken nog zo door gaan. Als de aannemer klaar is met het drukken van de damwand, zal hier op dezelfde manier de volgende fase in werking treden

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Door de aan- en afvoer van grond en schoon zand zijn er veel transportbewegingen op en rond de begraafplaats. Het zand zal getransporteerd worden door middel van vrachtwagens. Tijdens de aanvoer van zand zal de Stationsweg ter noorden van de Thorbeckelaan worden vermeden.
Bent u benieuwd naar de werkzaamheden rondom uitbreiding begraafplaats? Of heeft u vragen? Volg het project via de Bouwapp. Via de Bouwapp kunt u altijd uw vragen stellen. Scan de QR-code om direct de app te downloaden. Daarnaast is omgevingsmanager Gert Verhoeff tijdens kantooruren bereikbaar op het telefoonnummer 078-644264.

Foto begraafplaats_groter formaat