Vervanging Leeghwaterstraat gemaal

De gemeente Sliedrecht gaat het gemaal aan de Leeghwaterstraat vervangen. Hiervoor is De Kuiper Infrabouw geselecteerd als aannemer.

Waarom

Het gemaal wordt vervangen omdat deze in slechte staat is. Dit gemaal transporteert het rioolwater onder de A15 door. De aanliggende riolering op de kruising is ook in zeer slechte staat en wordt ook gelijk vervangen. Omdat de Leeghwaterstraat op termijn in zijn geheel opnieuw zal worden ingericht, zal het bestaande straatwerk hergebruikt worden.

BouwAppWerkzaamheden

De winkels blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Auto’s volgen de omleiding via de gele borden. Fietsers rijden over het werkvak, via stelconplaten. Via de bouwapp kunt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden.

Periode

De werkzaamheden starten op maandag 17 juni 2024. De aannemer start in de week voorafgaand met de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het inrichten van het depot en het plaatsen van de bouwhekken. Er wordt doorgewerkt tot 26 juli 2024. Na de bouwvakantie, op maandag 19 augustus vervolgen de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot 25 oktober 2024.

Locatie

20220537-D13 v0 (bst-bovengronds)

Betrokken partijen

  • Ingenieursbureau Adcim B.V.
  • De Kuiper Infrabouw

Contact

Heeft u vragen over dit project? Vul dan ons contactformulier in of neem contact op met projecten@sliedrecht.nl, daarnaast is ook via de bouwapp de omgevingsmanager van de aannemer te bereiken.