Vergunningen en ontheffingen

Als u gaat bouwen of verbouwen heeft u vaak een vergunning nodig. Maar ook voor bijvoorbeeld het kappen van een boom heeft u meestal toestemming nodig van de gemeente. Net als voor het organiseren van een evenement. Of het starten van een café. Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van een vergunning of ontheffing. Een overzicht van aangevraagde en verleende vergunningen vindt u elke week op de gemeentepagina in Het Kompas.

 • Bouwen en verbouwen

  Wilt u gaan bouwen of verbouwen? Iets veranderen aan een monument? Een inrit maken of een boom kappen? Kijk dan of u op grond van de Wabo een omgevingsvergunning nodig heeft. U kunt dit checken op het Omgevingsloket Online

 • Openbare ruimte en milieu

  De openbare ruimte is van ons allemaal. U kunt er dus niet zomaar alles doen. Bovendien hebben sommige activiteiten invloed op het milieu. Controleer daarom of u een vergunning moet aanvragen. Dat geldt bijvoorbeeld voor bedrijven, maar ook als u wilt vissen of afvalstoffen wilt verbranden.

 • Parkeren en vervoer

  Hier vindt u meer informatie over onder andere bijzondere transporten en het parkeren van grote voertuigen op de weg. Maar ook over het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats of een laadpaal voor een elektrische auto.

 • Evenementen en horeca

  Heeft u een café of restaurant? Wilt u een evenement of demonstratie organiseren? Of bijvoorbeeld een collecte of een loterij? Dan heeft u vaak een of meer vergunningen nodig. Hier vindt u meer informatie.

 • Folders uitdelen, reclameborden plaatsen, posters plakken

  Wilt u uw bedrijf of een evenement onder de aandacht brengen? Dat kan in Sliedrecht bijvoorbeeld door folders uit te delen, reclameborden te plaatsen of posters te plakken. Er zijn wel een paar regels.

 • Kinderopvangvoorziening starten

  Wilt u een nieuwe kinderopvangvoorziening starten?

 • Opkoopbescherming

  De gemeente Sliedrecht wil mensen die op zoek zijn naar een koopwoning meer kans geven op een betaalbare woning. Daarom heeft de gemeenteraad opkoopbescherming ingevoerd. Een koper van een betaalbare woning moet daarom zelf in de woning gaan wonen.