Tijdelijke terrasuitbreiding aanvragen ivm corona

Zodra de horeca weer open mag, kunt u uw terras gelijk weer binnen de geldende maatregelen inrichten en in gebruik nemen. In 2020 hebben we de mogelijkheid geboden om tijdelijk extra terras ruimte in te nemen. Zodra het weer kan, willen we deze mogelijkheid weer bieden.

De uitbreiding van het terras moet wel passen binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen. U moet de volksgezondheid, bereikbaarheid, toegankelijkheid en leefbaarheid garanderen met de tijdelijk grotere terrassen. Ook bent u verantwoordelijk uw terras zo in te richten dat bezoekers de regels kunnen naleven bij het gebruik van het terras en bij wachtrijen.

Het is belangrijk dat voetgangers altijd op veilige afstand kunnen passeren en de overlast dient tot een minimum te worden beperkt. We verzoeken u daarom om het voorstel voor extra terrasruimte te bespreken met uw buurt.

De volgende regels zijn in ieder geval van toepassing:

  • Parasols, tafels en stoelen mogen geplaatst worden. (Party) tenten, barbecues en buitentaps niet.
  • Het extra terras dient in de onmiddellijke nabijheid van het horecabedrijf te liggen.

Er geldt een vergunningplicht voor het innemen van extra terrasruimte. Door middel van het aanvraagformulier kunt u de vergunning aanvragen. Voeg wel een plattegrond van het gewenste terras bij, dit is nodig voor de beoordeling van de aanvraag. Uw aanvraag kunt u sturen naar vergunningen@sliedrecht.nl. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Alexandra de Bakker-Nieuwpoort via telefoonnummer 0184-495969.