Visvergunning, aanvragen

Als u wilt vissen heeft u op grond van de Visserijwet 1963 een vergunning van de eigenaar van het water nodig. De eigenaar van het water kan een particulier, de gemeente, het waterschap of de provincie zijn. In Sliedrecht zijn de visrechten voor de gemeentelijke viswateren verhuurd aan hengelsportvereniging De Voorn. De hengelvereniging geeft in Sliedrecht de visvergunning uit. De VISpas vervangt sinds 1 januari 2007 de welbekende sportvisakte en Grote Vergunning. De VISpas wordt uitgegeven in creditcardformaat.

Hoe vraag ik een VISpas aan?

Een visvergunning koopt u bij de hengelsportvereniging of bij een hengelsportwinkelier. Wanneer u lid wordt van een vereniging die is aangesloten bij een van de ‘hengelsportfederaties’ van Sportvisserij Nederland, dan krijgt u de VISpas automatisch.

Voor meer informatie over de VISpas, de voorwaarden en beperkingen verwijzen wij u door naar de website van Sportvisserij Nederland. Zie ook de website van Hengelsportvereniging De Voorn.

Wanneer heb ik een VISpas nodig?

Met de VISpas kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de ‘Landelijke Lijst van Viswateren’ (voorheen wateren Grote Vergunning). De VISpas vormt samen met de ‘Landelijke lijst van viswateren’ de visvergunning (schriftelijke toestemming).

Wat houdt de ‘kleine’ VISpas in?

Voor de sportvissers die geen lid zijn van een aangesloten hengelsportvereniging is er sinds 1 januari 2007 een vervangend document: de Kleine VISpas. Met de Kleine VISpas kun je met één hengel en een beperkt aantal aassoorten in een beperkt aantal wateren vissen die zijn opgenomen in de bijhorende ‘Kleine Lijst van Viswateren’. De Kleine VISpas vormt samen met de Kleine Lijst van Viswateren de visvergunning (schriftelijke toestemming).

Welke wetgeving is van toepassing?

De volgende wetgeving is van toepassing:

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over de VISpas, de voorwaarden en beperkingen verwijzen wij u door naar de website van Sportvisserij Nederland. Zie ook de website van Hengelsportvereniging De Voorn.