Herinrichting Bonkelaarplein

Eind 2019 heeft het Bonkelaarplein een nieuwe inrichting gekregen. Met meer parkeerplekken én meer groen.

Van eind september 2019 tot begin januari 2020 is hard gewerkt aan het Bonkelaarplein. Inmiddels is het plein zo goed als klaar! Er volgen alleen nog wat kleine puntjes op de i. Zo komen er nog laadpalen voor elektrische auto's. Met extra parkeerplekken én meer groen heeft het Bonkelaarplein een nieuw gezicht gekregen.

Parkeren en meer groen

Het Bonkelaarplein is helemaal opnieuw ingericht. Samen met omwonenden hebben we gekeken hoe het plein een groenere uitstraling kon krijgen én meer parkeerplaatsen. Best lastig. Maar door de indeling van het plein met een kwart slag te draaien, is er voor beide ruimte gekomen.

Duurzaam

Daarnaast hebben we gekozen voor een duurzame inrichting van het plein. Je ziet het niet, maar onder de grond is een 'pakket' aangebracht met lava. Dit vangt hemelwater op. Regen en andere neerslag gaat dus niet direct naar de sloot of riolering, maar kan infiltreren in de grond. Bij de parkeerplaatsen ter hoogte van de Stationsweg kun je nog wel iets zien van de duurzame inrichting. We hebben hier 'open' stenen gebruikt, zodat het hemelwater goed in de grond kan zakken.

Bonkelaarplein 1 Bonkelaarplein 2