Gijs Zonnenberg

Gijs Zonnenberg

Gijsbert Cornelis Zonnenberg (geboren in 1949 ) is een rasechte Sliedrechter. Hij heeft veel plaatselijk, regionaal en landelijk jeugdwerk gedaan vanuit de Hervormde Kerk. Is van huis uit opgegroeid in een muzikaal gezin en is ook dirigent van een kinderkoor in Dordrecht. Tevens is hij maker en presentator van een wekelijks Radioprogramma en een maandelijks TV-programma van de Zendgroep Kerken binnen MERWE~RTV.

Sinds zijn beëdiging in augustus 2000 is hij met heel veel plezier trouwambtenaar oftewel: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Het is voor hem telkens weer een uitdaging om (na een goed voorgesprek met het bruidspaar) een zo persoonlijk mogelijke toespraak te maken voor de echtelieden, enerzijds serieus en anderzijds ook vol gezelligheid en humor; daarbij rekening houdend met de wensen van bruid en bruidegom en uiteraard met de mogelijkheden binnen de Gemeente Sliedrecht.

Op deze manier zal in de sfeervolle Sliedrechtse trouwzaal een belangrijke bijdrage geleverd kunnen worden aan wat toch voor elk bruidspaar "De dag van hun leven" moet zijn. Daarom nog één keer kort en bondig: "Wees wijs; trouw bij Gijs!”