Activiteiten in de WoWKeet en het Nationaal Baggermuseum

Zet dit in mijn agenda

Datum
vrijdag 27 oktober, 2023 van 13:30 tot 16:00
Locatie
Baggermuseum, Molendijk

In het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht en de WoWKeet, gelegen naast het museum is er de komende week van alles te doen door en voor jongeren.
De WoWKeet, [Wonders of Water] is een living lab voor de water- en scheepsbouw. Hiermee willen we bijdragen aan de instroom en het behoud van goed personeel in de waterbouw en de verdere verbetering van het imago van de sector. De keet doet op donderdagochtend mee aan de Onderwijsroute. De Onderwijsroute helpt leerlingen om een goede en betere keuze te maken voor het vervolg van hun opleiding. De gedachte én overtuiging is, dat wanneer leerlingen organisaties en sectoren van binnen hebben kunnen ‘ruiken, voelen en proeven’, zij meer gevoel hebben of het een sector is, waarin zij verder willen leren. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar zichzelf, naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past.
Waterbouwer Van den Herik-Sliedrecht en Stichting O&O-Fonds Waterbouw gaan aanstaande donderdag aan de slag met ongeveer 50 leerlingen in de WoWKeet. De leerlingen maken kennis met de waterbouwsector aan de hand van doe-activiteiten.

Op vrijdagmiddag is er in de grote zaal van het museum een brainstormsessie door TU studenten architectuur waar deelnemers zich voor op kunnen geven. De studenten zoeken Sliedrechters voor hulp bij hun afstudeerproject rondom het Baggermuseum. Zij hebben de opdracht om voor de omgeving van het museum en de loods Rotterdam Steelworks een toekomstplan te bedenken, waarin het cultureel erfgoed van de waterbouw sector wordt meegenomen.

De Provincie Zuid-Holland, TU Delft en het Nationaal Baggermuseum zijn in dit project partners. Het maritiem erfgoed van onze regio wordt, mede dankzij de studenten, in nieuw perspectief neergezet. Hoewel de afstudeerprojecten fictief zijn, zullen zij vast interessante input zijn. De studenten die aanstaande vrijdag willen brainstormen zijn de eerste lichting van de vier jaar. Ze hebben reeds een eerste brainstormsessie met jonge waterbouwers achter de rug en willen nu graag met lokale mensen dieper ingaan op de geschiedenis, identiteit en verhalen/sfeer van Sliedrecht. Dit vindt plaats in het museum aan de Molendijk, op vrijdag 27 oktober, van 13:30 tot 16:00. Als je wilt deelnemen kun je je opgeven bij Jules Bresson, j.l.m.bresson@student.tudelft.nl.