Week van de sociale visie

Van 17 t/m 22 februari is het de Week van de Sociale Visie. We horen dan graag jouw ervaringen en ideeën over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, opvoeding en ouder worden. Bezoek één van de bijeenkomsten of vul de enquête(s) in die je vanaf maandag 17 februari vindt op deze pagina.

Flyer week sociale visie

Omzien naar elkaar

We willen dat iedereen in Sliedrecht prettig kan opgroeien, oud worden en samenleven. In de Sociale Visie 2016-2020 pdf, 1MB staan de uitgangspunten hiervoor. De gemeente investeert in een sterke sociale infrastructuur. Zorg voor jezelf en voor elkaar is de basis. Daarnaast zorgen we voor een passend 'vangnet' voor mensen die (tijdelijk) extra ondersteuning en zorg nodig hebben.

Blik op de toekomst

Deze visie vormt nog steeds een goed startpunt. Maar de ontwikkelingen op sociaal gebied staan niet stil. Daarom nemen we de Sociale Visie opnieuw onder de loep. Misschien zijn er aanpassingen nodig. Of missen er dingen. Wie weet dat nu beter dan jij? Inwoner, vrijwilliger of professional: jouw input is onmisbaar voor een toekomstgerichte visie.

Praat mee!

We houden twee bijeenkomsten op donderdag 20 en vrijdag 21 februari. Daar kun je jouw ervaringen en ideeën delen. Bijvoorbeeld over mantelzorg, vrijwilligerswerk, opvoeding en ouder worden. Donderdag is de bijeenkomst in de bibliotheek aan de Scheldestraat 1. Je bent welkom om 19.30 uur. Vrijdag 21 februari kun je om 15.00 uur terecht bij Praktijkschool De Sprong. Ook via onze Facebookpagina kun je je mening geven. Doe je mee? Dan maak je kans op een cadeaubon voor een bloemetje voor jezelf of een ander. Een mail sturen met je opmerkingen en ideeën kan ook.

Praat mee over hulp vragen

Praat mee over mantelzorg

Praat mee over vrijwilligerswerk

Praat mee over jonge moeders

Praat mee over ouder worden

Praat mee over opgroeien

En dan?

We gebruiken de reacties en ideeën om de Sociale Visie aan te scherpen voor de toekomst. Zodat alle inwoners van Sliedrecht mee kunnen blijven doen, hulp durven vragen en accepteren. In maart behandelt het college de vernieuwde Sociale Visie. Daarna is het woord aan de gemeenteraad.