Vervoer, Drechthopper, kosten ander vervoer

Heeft u door ziekte of handicap moeite om zich te verplaatsen? En kunt u geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer, of niet meer fietsen of met de brommer rijden? De Hulpwijzer Drechtsteden helpt u bij het zoeken naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld collectief vervoer zijn. Of een individueel vervoermiddel waarmee u zelfstandig op pad kunt.

Hulpwijzer Drechtsteden

De Hulpwijzer Drechtsteden is een website die u helpt bij het zoeken naar oplossingen voor vragen in het dagelijks leven. Dat kan bijvoorbeeld gaan over vervoer of huishouden maar ook over geldzaken, wonen en actief zijn. Bent u slecht ter been en kunt u daardoor lastig zelf boodschappen doen? Of kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer en wilt u een familielid bezoeken? Kijk dan eens op de Hulpwijzer. U vindt er informatie en organisaties in uw directe omgeving die u verder kunnen helpen. Door stapsgewijs de vragen te beantwoorden die de Hulpwijzer stelt, leidt de website u naar tips en mogelijke oplossingen voor uw persoonlijke situatie.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Of u belt de Klantenservice van de SDD op nummer (078) 770 89 10.

Ook kunt u voor meer informatie terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Sliedrecht. Dan kijken we samen met u naar een oplossing die het best bij u past.

Waar is het Wmo-loket in Sliedrecht gevestigd?

Het Wmo-loket is gevestigd in het gemeentekantoor aan de Industrieweg 11. De openingstijden zijn: van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens deze uren is het loket ook telefonisch bereikbaar via (0184) 495 835.