Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt onder andere dat u, als u niet (meer) zelfstandig kunt functioneren, hulp krijgt bij het vinden van een oplossing. Wanneer u door uw leeftijd, ziekte of handicap beperkt bent in uw mogelijkheden dan kunt u in terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voor advies en ondersteuning. De Wmo-consulenten (adviseurs) van de SDD onderzoeken samen met u welke mogelijkheden er zijn voor bijvoorbeeld:

  • uw huishouden;
  • wonen in een voor u geschikte woning;
  • verplaatsen in en rond uw woning (bijv. rolstoel);
  • vervoer buiten de woning Voor andere vragen om ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn kunt u terecht bij het Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7 te Sliedrecht.

Wat u moet weten voordat u zich aanmeldt

Ondersteuning vanuit de Sociale Dienst Drechtsteden is niet vanzelfsprekend. Als u niet helemaal zelfstandig kunt functioneren, verwachten we van u dat u eerst zelf kijkt of u een oplossing kunt vinden voor uw hulpvraag. Misschien kunt u een beroep doen op familie, buren, vrienden of kennissen. Ook zijn er vaak organisaties in uw gemeente die diensten aanbieden. Denk hierbij aan een klussendienst of boodschappen-, maaltijden-, of vervoerservice. En er zijn welzijns-, vrijwilligers- en kerkelijke organisaties die een oplossing kunnen bieden. Wilt u weten wat voor uw situatie de oplossingen zijn? Vul eerst de Hulpwijzer in.

Hulpwijzer Drechtsteden

De website Hulpwijzer Drechtsteden helpt u bij het zoeken naar oplossingen voor vragen in het dagelijks leven. Over wonen of huishouden maar ook over geldzaken, vervoer en actief zijn. Nadat u stap voor stap vragen heeft beantwoord krijgt u tips en mogelijke oplossingen voor uw persoonlijke situatie.

Waar kan ik terecht met vragen over de Wet maatschappelijke ondersteuning?

Het Bonkelaarhuis
Bonkelaarplein 7

E-mail: info@sociaalteamsliedrecht.nl
Website: www.sociaalteamsliedrecht.nl

Openingstijden Bonkelaarhuis

Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 17.00 uur  

WMO consulent aanwezig:

  • Dinsdag en vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
  • Open inloop: 09.00 – 12.00 uur  

Medewerker klantenservice Sociale Dienst Drechtsteden aanwezig:

  • Maandag: 09.00 – 13.00 uur
  • Woensdag: 09.00 – 13.00 uur
  • Donderdag: 13.00 – 17.00 uur

U mag langskomen of bellen, welkom!