Hulpverleners & organisaties

 • Bureau Sociaal Raadslieden

  Alle inwoners van Sliedrecht kunnen terecht bij het Bureau Sociaal Raadslieden met vragen over wet- en regelgeving, voorzieningen en uitkeringen. Het Bureau Sociaal Raadslieden geeft informatie en advies en biedt ook praktische ondersteuning bijvoorbeeld bij het schrijven van een brief of het invullen van formulieren.

 • Drechtwerk

  Drechtwerk is dé dienstverlener van de Drechtsteden in het ontwikkelen en ondersteunen naar werk. Met een praktische, resultaatgerichte instelling. Zoveel mogelijk mensen worden begeleid om in het reguliere bedrijfsleven arbeidsplaatsen in te vullen. Dit gebeurt veelal via individuele of groepsdetachering. Onze mensen hebben meerwaarde! Onze expertise in het ontwikkelen en ondersteunen naar en tijdens werk maakt dat samen met ons ondernemen voor het ‘1+1=5 gevoel’ zorgt. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.Drechtwerk.nl

 • Het Bonkelaarhuis

  Hét startpunt voor hulp en ondersteuning

 • Leger des Heils Zuidwest Nederland (LdH ZWN)

  Het Leger des Heils Zuidwest Nederland (LdH ZWN) is een onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Het LdH ZWN richt zijn aandacht op kwetsbare mensen (mensen zonder helper) in de samenleving en spant zich in om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en leven of zij zorgen ervoor dat mensen weer zo snel mogelijk zelfstandig worden. Het LdH ZWN wil mensen een veilig thuis bieden.

 • Sociaal team Sliedrecht

  Ondersteuning dichtbij huis met hulp van uw buren/vrienden en professionele zorg? Het sociaal team Sliedrecht helpt u om dat goed te regelen. Als u vragen of problemen heeft op het gebied van gezondheid, zelfredzaamheid, eenzaamheid, sociaal isolement, psychische en psychiatrische problemen of over dagbesteding? Of heeft u vragen over opvoeding en jeugd?

 • Sociale Dienst Drechtsteden (SDD)

  De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voert voor Dordrecht en de overige Drechtsteden taken uit, die te maken hebben met werk, inkomen en zorg. In deze pagina krijgt u antwoord op de 10 meest gestelde vragen aan de SDD.

 • Stichting Welzijnswerk Sliedrecht

  De Stichting Welzijnswerk Sliedrecht ondersteunt mensen bij het maatschappelijk functioneren op tal van terreinen door het geven van informatie, advies, bemiddeling, begeleiding en ondersteuning, dienstverlening en sociaal cultureel werk. Daarnaast is de stichting verantwoordelijk voor het sociaal raadsliedenwerk, mantelzorgondersteuning en de bevordering van vrijwilligerswerk. De stichting telt 13 medewerkers en 240 vrijwilligers.

 • Verbindingsfunctionaris gezondheid en verslavingen

  Verslavingsproblemen? De verbindingsfunctionaris legt de link met organisaties die kunnen helpen.

 • Via Lumina

  Via Lumina is een non-profit stichting, gerund door vrijwilligers, die zich sterk maakt voor kwetsbare mensen met een psychosociale achtergrond. De formule van Via Lumina bestaat uit vier peilers: - een galerie - het Outsider- en Juniorcafé - creatieve projecten - toeleiding van kwetsbare mensen naar deelname aan reguliere Dordtse activiteiten.

 • Vrijwilligerspunt Sliedrecht

  Het Vrijwilligerspunt Sliedrecht is een centraal punt, waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar worden gebracht. De terreinen waar behoefte is aan vrijwilligers lopen sterk uiteen; voor een cultureel evenement tot voorlezen op school, van administratief werk tot sporten met jongeren, van wandelen met ouderen tot ondersteuning van kerkelijk werk.

 • Zorgwijzer

  De Zorgwijzer biedt informatie op het gebied van welzijn en zorg in de regio Zuid-Holland Zuid. Op de Zorgwijzer treft u adressen en telefoonnummers aan van hulpverleners en organisaties in de zorgsector in de breedste zin van het woord: van huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten tot patiëntenverenigingen, instellingen voor verplegingen en verzorging en thuiszorg. De informatie is er op gericht u zo snel mogelijk bij het juiste adres te brengen.