Budgetcursus

De budgetcursus is een groepsgewijze training, waarin u leert uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen. U leert een maandbegroting maken, uw administratie op orde te brengen en een kasboekje bijhouden. Zo leert u vooruit te zien, te sparen en het maken van schulden te voorkomen. De budgetcursus wordt zowel preventief als curatief ingezet. Er zijn bepaalde budgetcursussen die gericht zijn op speciale doelgroepen.

Hoe vraag ik een budgetcursus aan?

U kunt de budgetcursus niet aanvragen. Wel kunt u bij het inloopspreekuur van de afdeling budgetadvies en schuldbemiddeling terecht. U komt ook in aanmerking voor een budgetcursus, als u een traject volgt bij de afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling en de consulent bij dat traject de budgetcursus voor u nodig vindt om het traject succesvol af te ronden. Uw consulent meldt u aan voor de cursus. Ook kunnen bepaalde werkgevers, hulpverleners en één van uw schuldeisers u aanmelden voor deze cursus.

Wanneer heb ik een budgetcursus nodig?

U heeft een budgetcursus nodig bij verslechtering van uw financiële situatie, om zo het maken van schulden te voorkomen. Wanneer de consulent gedurende uw schuldsaneringtraject het nodig vindt dat u de cursus volgt, is de budgetcursus een middel, zodat u uw schuldsaneringtraject succesvol kunt afronden.

Hoe lang duurt een budgetcursus?

De cursus bestaat uit minimaal 5 bijeenkomsten.

Waar volg ik de budgetcursus?

De cursus wordt gegeven door het Da Vinci college en het preventieteam op de locaties Achterom en Steegoversloot in Dordrecht

Wat kost het volgen van een budgetcursus?

Het volgen van de budgetcursus is gratis.

Wat leer ik in een budgetcursus?

In de budgetcursus leert u een maandbegroting maken, uw administratie op orde te brengen en een kasboekje bijhouden. Ook leert u vooruit zien zodat u kunt sparen en schulden kunt voorkomen.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie kunt u elke werkdag van 09.00 tot 11.00 uur terecht op het inloopspreekuur van de afdeling budgetadvies en schuldbemiddeling. U kunt vrij binnenlopen voor meer informatie of een aanmelding. Het adres is Spuiboulevard 298 te Dordrecht. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via (078) 770 89 10.

Voor verdere informatie kunt u ook kijken op de websites van de Sociale Dienst Drechtsteden en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD).

Welke productpagina’s zijn nog meer interessant voor mij?

We hebben ook antwoorden op vragen over het volgende product: