Spring naar inhoud
Home Sliedrecht onderneemt Keurmerk Veilig Ondernemen

Wat houdt een KVO in?

KVOEen onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan de bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Er is een KVO voor winkelgebieden (KVO-W) en een KVO voor bedrijventerreinen (KVO-B). Ondernemers in winkelgebieden en bedrijventerreinen kunnen het niet alleen. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen.


Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting en brandpreventie zorgen lokale partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving. De uiteindelijke beloning is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor het hele winkelgebied of bedrijventerrein. Het geeft een duidelijk signaal af aan het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen op bedrijventerreinen.


  •  Het burgemeester Winklerplein is al jaren actief en gecertificeerd
  • De Kerkbuurt is opnieuw gestart met het uitzetten van de 0-meting in juni en de werkgroep heeft op 17 maart de audit van het KIWA met goed gevolg doorlopen.
  • en voor de bedrijventerreinen hebben vertegenwoordigers van de Nijverwaard en het Noord-Oost Kwadrant op 20 juni jongstleden de intentieovereenkomst getekend en op 24 maart de audit van het KIWA met goed gevolg doorlopen.  Indien u voor één van de genoemde bovenstaande gebieden ook mee wilt denken als werkgroeplid KVO, dan kan dit natuurlijk altijd en bent u van harte welkom. Laat het weten aan uw accountmanager bedrijven Esther Smit op e.smit@sliedrecht.nl.


20 juni

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn