Spring naar inhoud

Nieuwsbrief 10 december

Nieuwe bussen en nieuwe haltes

qbuzz

Het was vandaag voor veel reizigers ongetwijfeld nog even wennen. Zondag 9 december is de nieuwe openbaar vervoerconcessie in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem van start gegaan en rijdt Qbuzz in opdracht van de provincie Zuid-Holland de bussen en de MerwedeLingelijn in het gebied. Vandaag, tijdens de eerste echte school- en werkdag, bracht gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland samen met een aantal wethouders uit de regio, met de bus een bezoek aan Sliedrecht en de Alblasserwaard.
Lees Meer

De nieuwe inkoopkalender staat weer online!

update inkoopkalender

Lees Meer


Bezwaren Kerkbuurt verworpen

bezwaren Kerkbuurt

De bouw van 16 nieuwe appartementen in de Kerkbuurt is een flinke stap dichterbij gekomen. De rechtbank heeft de bezwaren van de Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost niet-ontvankelijk verklaard. Het beroep van twee particulieren is ongegrond verklaard. De rechtbank stelt dat de gemeente terecht een omgevingsvergunning voor het plan heeft afgegeven. De gemeente Sliedrecht wil met de bouw van het appartementencomplex de Kerkbuurt een entree met meer uitstraling geven. Het gebouw staat gepland op een braakliggend stuk grond. Het naastliggende pand ’t Geveltje (op nummer 12) wordt gesloopt en betrokken bij de plannen.

Lees Meer


Miljoenen voor betere doorstroming A15

miljoenen
De komende vier jaar wordt er €8 miljoen gestoken in het
verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. De op een na duurste file wordt de komende vier jaar aangepakt met innovatieve maatregelen voor het wegverkeer en openbaar vervoer waarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden verbetert.

Deze bereikbaarheid staat onder druk: op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem staat immers de op één na duurste file van Nederland. Er zijn dagelijks files, zowel in de ochtend- als in de avondspits, in beide richtingen. Met de beoogde groei van 25.000 woningen en 30.000 arbeidsplaatsen in de Drechtsteden komt de doorstroming nog verder onder druk te staan.


'We maken ons al geruime tijd sterk voor het oplossen van de doorstroming op de A15. Eerder dit jaar maakte de minister al €300 miljoen vrij voor het verbreden van de A15. Dat is echter niet van vandaag op morgen geregeld. Er is dus meer nodig', aldus Gedeputeerde Floor Vermeulen.'Elke dag hebben we nu al last van de drukte op de weg, met alle gevolgen voor de leefbaarheid en de economische aantrekkelijkheid van onze regio', vult Hans Tanis regionaal portefeuillehouder Bereikbaarheid Drechtsteden aan. 'Om de pijn op korte termijn te verlichten hebben we als Drechtsteden samen met de provincie, Rijkswaterstaat, bedrijven en ondernemersorganisaties een maatregelenpakket afgesproken dat op korte termijn de fileproblemen al moeten verminderen. We zijn heel blij dat de minister hiervoor ook geld beschikbaar stelt. Ik ben heel trots op dit
resultaat. Nu kunnen we aan de slag.'

Lees Meer


Wethouder Tanis bezocht Monkey Town en Unive

unive

In de afgelopen periode bezocht wethouder Hans Tanis, samen met accountmanager bedrijven Esther Smit, onder andere de bedrijven Monkey Town op de Woonboulevard en Univé op het Stationspark. Op beide locaties werden zij hartelijk ontvangen.

Lees hier meer over het bezoek aan Monkey Town en

Lees hier meer over het bezoek aan Univé. mT

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn