Nieuwsbrief 11 september 2018

sportlaan

Reconstructie van de Sportlaan en kruising met de N482

Begin oktober 2018 gaan we van start met de reconstructie van de Sportlaan en de kruising van de Sportlaan met de N482. Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en de veiligheid voor de weggebruikers te verbeteren treffen we een aantal maatregelen:

  • Er wordt onderhoud aan de provinciale weg gepleegd, er komen verkeerslichten op de kruising N482/Sportlaan en de fietsers verhuizen naar de Oostkant van de N482, zodat er een veiligere oversteek voor fietsers ontstaat. 
  • Het fietspad aan de kant van het Station verdwijnt; aan de andere kant van de weg (zijde bedrijventerrein) komt een tweezijdig fietspad. Op de Sportlaan wordt ter hoogte van het station een middenberm gecreëerd, waarmee het opdraaien voor auto’s op de Sportlaan veiliger en gemakkelijker wordt.

Kortom, een verbetering van de bereikbaarheid en veiligheid op dit traject.  

Lees Meer 


Drechtstedenbestuur ontvangt aanbevelingen van Economic Development Board ‘Focus op transformatie van oeverlocaties'

board

De regio Drechtsteden kan versterkt worden door te kiezen voor een 'Leading Concept' van een historisch verankerd en herkenbaar Drechtstedelijk Waterrijk. Dat blijkt uit de studie ‘Drechtstedelijk Waterrijk’ die de Economic Development Board (EDB) op 30 augustus 2018 jongstleden overhandigde aan het Drechtstedenbestuur.

Het gaat om zeven concrete aanbevelingen voor de ruimtelijk-economisch ontwikkeling van het gebied. DSB-voorzitter Wouter Kolff (Burgemeester Dordrecht) en portefeuillehouder Hans Tanis (Wethouder Sliedrecht) namen het pamflet in ontvangst.

Lees Meer


Even voorstellen...

Vanaf vandaag zijn er twee nieuwe wijkagenten werkzaam in Sliedrecht. Derhalve ook een nieuwe wijkindeling. Welkom Marcel en Robert-Jan.


wijkagenten


Bron: Tweet Frank Ruitenberg

Lancering Sliedrecht Werkt

sliedrecht werkt

De partners in het platform Sliedrecht Werkt hebben de website www.sliedrechtwerkt.nl gelanceerd. Sliedrecht Werkt is een lokale netwerkorganisatie die zich inzet om mensen uit Sliedrecht mee te laten doen. De deelnemers staan centraal en de partners in Sliedrecht Werkt zoeken naar mogelijkheden om mensen te laten participeren op een plek die past binnen zijn of haar mogelijkheden.


Wethouder Hanny Visser: "Participatie, het meedoen aan de samenleving, is voor iedereen belangrijk. Iedereen wil volwaardig onderdeel zijn van de maatschappij. Het gaat om werken, maar ook om het hebben van sociale contacten, het deelnemen en bijdragen aan de maatschappij, het opdoen van vaardigheden. Sommige mensen kunnen dit op eigen kracht, anderen hebben daarbij ondersteuning nodig. En die bieden wij graag samen met onze lokale leerwerkbedrijven en andere sociale partners!"

Lees Meer


Late Summer Fair succes

late summer fair

Winkelkraampjes, verenigingen, instellingen, terrasjes, proeverijen, demonstraties, lekker weer en een goede sfeer. Al deze ingrediënten zorgden voor een succesvolle Late Summer Fair.


Update arbeidsmarktinformatie

arbeidsmarktinformatie

Graag informeren wij onze ondernemers optimaal. Vanaf nu zullen wij u ook van de actuele arbeidsmarktinformatie gaan voorzie middels gegevens van het UWV.

  • PDF-bestandKlik hier voor de regionale maandcijfers arbeidsmarkt Drechtsteden
  • PDF-bestandKlik hier voor de factsheet financiële dienstverlening en
  • PDF-bestandKlik hier voor de moeilijk vervulbare functies (oorzaak en gevolgen)

Lees Meer