Nieuwsbrief 15 juni 2017

IV-Infra wint Innovation Award ZHZ 2017

iv infra

Woensdagavond 14 juni heeft de jury van de Innovation Award ZHZ 2017 uit tien inzendingen het Sliedrechtse bedrijf Iv-Infra uitgeroepen tot winnaar. Iv-Infra deed mee met de innovatie proefbelasting. Iv-Infra, gevestigd in Sliedrecht, is een bekende speler in de omgeving en een goede werkgever. Directeur Iv-Infra Rob van Bodegraven: ‘Super trots ben ik op het team van Iv-Infra dat deze innovatie heeft bedacht en ook al heeft toegepast.’


Innovatie proefbelasting van bruggen

De innovatie proefbelasting bestaat enerzijds uit een fysiek, beweegbaar apparaat dat is ontwikkeld om een zeer groot gewicht gecontroleerd en stapsgewijs op een geconcentreerde locatie aan te brengen op de brug, waarmee een koppeling is gelegd met een hoogwaardig monitoringsnetwerk. Anderzijds is een protocol ontwikkeld, waarmee snel, accuraat en veilig de proefbelasting kan worden uitgevoerd. Iv-Infra levert als ingenieursbureau multidisciplinaire diensten op het gebied van de realisatie en het onderhoud van nationale en internationale infrastructurele projecten.


Trots

'We zijn als gemeente ontzettend trots en blij dat het weer een Sliedrechts bedrijf is, dat zegt iets over Sliedrechtse bedrijven en Sliedrecht. Iv-Infra doet hiermee terecht de slogan 'SLDRCHT groot in doen' eer aan ", aldus een trotse wethouder Aldrik Dijkstra. Ook in 2015 won een Sliedrechts bedrijf (Cofano) de Innovation Award.


Verbinding

Naast innovatie stond ook de verbinding tussen de drie O's van Ondernemers, Onderwijs en Overheid centraal door de uitreiking van de Scholarships en de Amega Prijs.

Lees hier meer over de Innovation Award ZHZ.

Uitnodiging inloopavond Craijenstein

uitnodiging

Op 16 mei 2017 is het Verkeers- en Mobiliteitsplan 2017-2040 vastgesteld door de gemeenteraad. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten dat een veilige fietsroute langs de Craijensteijn voorrang moet krijgen. We willen graag samen met u als omwonende of belanghebbende bepalen op welke manier we een veilige fietsroute langs de Craijensteijn kunnen aanleggen. Daarom nodigen we u van harte uit voor een inloopavond op maandag 3 juli vanaf 19:30 uur in ASVZ locatie Merwebolder, Touwbaan 1. We hebben de zaal 'Roef/Vooronder' gereserveerd. Dit ligt niet in het hoofdgebouw, maar in het gebouw van het facilitair bedrijf.


Er zijn al enkele inrichtingsschetsen gemaakt voor een nieuwe inrichting van de Craijensteijn, met een variant voor een tweerichtingsfietspad en een variant voor vrijliggende fietspaden aan beide kanten van de weg. Deze (en andere) varianten worden toegelicht tijdens de inloopavond en er is ruimte om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Uiterlijk 1 november presenteert het college een voorstel aan de gemeenteraad voor de aanpassing van de Craijensteijn.


Op dit moment wordt gebouwd aan de nieuwe sporthal 'De Basis' in Benedenveer. Omdat deze accommodatie ook goed bereikbaar moet worden voor fietsers, is eerder al besloten om Benedenveer aan te sluiten op het kruispunt Prinsenweer-Craijensteijn. Daarnaast wordt een tweerichtingsfietspad aan de zuidzijde van de Craijensteijn aangelegd, tussen station Baanhoek en Benedenveer. De inloopavond gaat niet over deze werkzaamheden, maar over het resterende stuk fietspad vanaf de sporthal tot aan de Deltalaan.


We zien u graag op maandag 3 juli bij ASVZ. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer Brian Rietveld via telefoonnummer 06-20211667.