Spring naar inhoud
Home Sliedrecht onderneemt Nieuws voor ondernemers Nieuwsbrieven Ondernemen Nieuwsbrief 15 november 2016

Nieuwsbrief 15 november 2016

Nieuwe updates Chemours/Dupont

chemours

Op deze pagina vindt u informatie en de laatste ontwikkelingen over de uitstoot van PFOA (perfluoroctaanzuur) bij Chemours (voormalig Dupont).


Uitnodiging sessie parkeren Kubus en Trapezium op 1 december 2016

parkeren

De afgelopen jaren is het gebruik van de panden aan de zichtzijde A15 op het Noord-Oost-Kwadrant (Kubus en Trapezium) veranderd. Als gevolg hiervan is de parkeerdruk zichtbaar en merkbaar toegenomen. Eerder dit jaar is er een korte sessie geweest met een aantal bedrijven die aangaven hiervan hinder te ondervinden en is er in de afgelopen maanden een parkeerplan uitgewerkt.

Om de mogelijkheden die voortkomen uit het plan en de uitkomst van de college-sessie met de ondernemers te delen en bespreken , nodigen wij graag alle aan deze locatie gesitueerde bedrijven (strip langs A15 Kubus en Trapezium) uit op 1 december aanstaande van 13.15 tot 14.30 uur op de gastlocatie van Secure Link op Trapezium 224 te Sliedrecht.

Lees Meer


Inventarisatie Techniekroute Sliedrecht

techniekroute

"Als de drie O's van Onderwijs, Ondernemers en Overheid samen werken, gebeuren er mooie dingen  ....." 

Het verbinden van de drie O's is voor iedere regio van essentieel belang. Zeker ook voor Sliedrecht is het voor bedrijven van belang om te investeren in toekomstige werknemers. Dit gebeurt al op verschillende wijzen zoals bijvoorbeeld het Beroepenfeest dat jaarlijks gehouden wordt voor de VMBO-leerlingen in de regio via het Alblasserwaard On Stage project op het Griendencollege.

Op dit moment inventariseren wij daarnaast of er in Sliedrecht wellicht bij de technische bedrijven en de basisscholen interesse is om lokaal een zogenoemde Techniekroute jaarlijks op te zetten, los van de initiatieven die er al zijn voor het voorgezet onderwijs.

Lees Meer


Portefeuillehouder Tanis wil duurzame verbetering A15

verbetering A15

Op 9 november 2016 jongstleden, tijdens het congres Transport en Logistiek in Ridderkerk, daagde portefeuillehouder bereikbaarheid Hans Tanis minister Schultz van Infrastructuur en Milieu uit om zelf eens een week lang elke dag op de A15 tijdens de spits van Papendrecht naar Gorinchem te rijden. "Zo zou ze zelf kunnen ervaren hoelang ze in de file staat."

Lees Meer

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn