Nieuwsbrief 23 februari 2018


zob

Tijdens de informatiebijeenkomst van ‘Zon op Bedrijfsdaken’ op 17 januari in de gemeente Sliedrecht, bleek dat veel ondernemers in deze gemeente vol in willen zetten op zonne-energie. De startbijeenkomst was een succes en trok ruim 40 enthousiaste ondernemers. De gemeente Sliedrecht heeft de ambitie om energieneutraal te zijn in 2050 en voor de gebouwde omgeving zelfs in 2035.

De gemeente Sliedrecht, Ondernemersvereniging VSO en adviesbureau ECONNETIC zijn het collectief project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ gestart waarbij zonne-energiesystemen op verschillende daken worden gebundeld tot een grootschalig collectief project. Deelnemers kunnen kiezen uit twee varianten: Meedoen zonder zelf een investering te doen, of wél investeren en daarmee een interessant rendement behalen. In beide gevallen wekken de zonnepanelen duurzame zonnestroom direct voor eigen gebruik op. De risico’s worden geminimaliseerd en de ondernemer wordt volledig ontzorgd. Het Zon op Bedrijfsdaken project loopt al met succes in diverse gemeenten, waaronder Veenendaal.


Potentieel van 90.000 zonnepanelen

Wethouder Aldrik Dijkstra gaf tijdens de startbijeenkomst de aftrap voor dit collectief project en stelde dat de Sliedrechtse ondernemers hiermee een forse inhaalslag kunnen leveren op de gestelde duurzaamheidsambities. Dat er in de gemeente veel potentieel is, is duidelijk.“Vanuit de gesprekken die ik met geïnteresseerde ondernemers heb gevoerd, blijkt dat er in de gemeente voor maar liefst 7,5 Megawatt aan duurzame opgewekte energie is toegezegd, ofwel: 25.000 zonnepanelen! De komende weken hopen wij dit nog verder uit te kunnen breiden,”  aldus Corne Zwarteveld van ECONNETIC.


Verduurzamen én rendement behalen

baars

Richard Pijl, bestuurslid van ondernemersvereniging VSO en werkzaam bij ZoB deelnemer Baars BV in Sliedrecht, gespecialiseerd verhuurder van pontons en baggermaterieel:“Zon op Bedrijfsdaken heeft een positieve invloed op het milieu en levert werkgelegenheid op voor bedrijven binnen de gemeente die de expertise hebben om het project uit te voeren. Vanuit Baars BV doen wij mee omdat wij zelf willen investeren in het project. Hiermee kunnen wij een rendement tussen de 6 en 10% behalen op onze investering. Ook krijgen wij subsidie op de energie die wij via de zonnepanelen opwekken met de mogelijkheid terug te gaan leveren aan het net. Een mooie win-win situatie dus.”


Wilt u ook deelnemen?

Richard Pijl: “Ik adviseer ondernemers te onderzoeken wat hun huidige energieverbruik en dakoppervlak is. Kijk ook of er in de omgeving meerdere bedrijven of partners zijn waarmee het collectief verder kan worden versterkt en vooral: benut de mogelijkheden! Ondernemers in de gemeente Sliedrecht die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen op hun dak, kunnen zich tot 5 maart aanstaande hier aanmelden. Heeft u interesse in ‘Zon op Bedrijfsdaken’ of wilt u meer informatie? Neem dan (vrijblijvend) contact op met Corné Zwarteveld. Dit kan telefonisch op 06-18207685, of per e-mail aan corne@econnetic.nl.
 

zobBedrijfsbezoek wethouder Hans Tanis aan Slagerij van Tilburg

van tilburg

Op 21 februari bezocht wethouder Hans Tanis -samen met de accountmanager bedrijven- Slagerij van Tilburg op de Rembrandtlaan 77 te Sliedrecht. Het was een ontzettend leuk bezoek  met een geanimeerd gesprek over de nieuwe locatie aan het Burgemeester Winklerplein , familiebedrijven en veel historie. Lees Meer


Bedrijfsbezoek College aan De Jong DUKE

Duke

Op 20 februari was het College van burgemeester en wethouders te gast bij De Jong DUKE. Naast een bedrijfsbezoek vergaderde het college ook op locatie bij dit mooie Sliedrechtse bedrijf dat mooi vormgegeven en innovatieve koffiemachines maakt die over de hele wereld verkocht worden.


Update Chemours/ Dupont

update

Wethouder Hanny Visser heeft via een  PDF-bestandlogboek de gemeenteraad weer op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen in de zaak PFOA/Chemours.

Lees hier de PDF-bestandBrief Chemours Vierpuntenplan.


Save the Date : bewustwordingsbijeenkomst voor ondernemers bedrijventerreinen

caroussel

Op 9 april aanstaande vindt de Kenniscaroussel Veiligheid Bedrijventerreinen plaats.  De bewustwordingsbijeenkomst- georganiseerd door de Vereniging Sliedrechtse Ondernemers (VSO) en de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Bedrijventerreinen- wordt jaarlijks georganiseerd om ondernemers handvaten te geven op het gebied van 'schoon, heel en veilig' ondernemen.


Noteer 9 april alvast in uw agenda

Het uitvoerige programma volgt. De inloop zal om 18.30 uur starten en de avond duurt tot circa 22.00 uur. Voor de winkeliers is er - zoals eerder al aangegeven- op 16 april een BHV-avond bij DGS. Lees hier meer.