Spring naar inhoud
Home Sliedrecht onderneemt Nieuws voor ondernemers Nieuwsbrieven Ondernemen Nieuwsbrief 6 september 2017

Nieuwsbrief 6 september 2017

In gesprek met de collegeleden op de Late Summer Fair?

gewoon gedaan

Aanstaande zaterdag tijdens de Late Summer Fair kan iedereen in gesprek met de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris bij de kraam van de gemeente Sliedrecht.

Planning

09.00-11.30 uur Burgemeester Bram van Hemmen
10.30-13.00 uur Wethouder Hanny Visser
12.30-15.00 uur Wethouder Aldrik Dijkstra
13.00-15.30 uur Wethouder Hans Tanis
14.30-17.00 uur Wethouder Len van Rekom
14.30-17.00 uur Gemeentesecretaris Marty Horeman

Iedereen kan met het college het gesprek aangaan om vragen, ideeën en tips te delen.


Drechtsteden, in de ban van...

ban

Op woensdag 20 september vindt weer een bijeenkomst van de Federatie Samenwerkende Ondernemersverenigingen Drechtsteden plaats. Leden van alle deelnemende verenigingen, waaronder ook de VSO, zijn vanaf 16.30 uur welkom in het Postillion Hotel in Dordrecht.

In 2016 stond de gezamenlijke bijeenkomst van de Federatie in het teken van de in te stellen Economic Development Board (EDB). Ook dit jaar wordt hier aandacht aan besteed. EDB Voorzitter Sjoerd Vollebregt zal de aanwezigen informeren over de inmiddels bereikte voortgang op de diverse dossiers met een doorkijk naar de zichtbare ontwikkeling in de regio Drechtsteden.


Gastspreker

Daarnaast is een zwaargewicht uit ondernemersland, Ab van der Touw (CEO Siemens Nederland), bereid gevonden om vanuit diverse invalshoeken zijn visie op een aantal onderwerpen te geven. Siemens is samen met Van Oord bezig aan enkele grote projecten op het terrein van energietransitie. Van der Touw is daarnaast voorzitter van de Nederlands-Duitse Handelskamer. Vanuit die rol vergezelt hij het Koninklijk paar bij al hun bezoeken aan de Duitse deelstaten.
Van der Touw zal ook de positie van Drechtsteden belichten vanuit zijn rol als Voorzitter van de Economische Programmaraad Zuidvleugel. En als we op 20 september een nieuw kabinet hebben, dan zal Ab van der Touw als vice-voorzitter van VNO NCW tevens zijn visie geven over de nieuwe coalitie. 

Voor meer informatie en aanmelden (uiterlijk13 september): www.federatieov.nl 


Kennisbijeenkomst duurzaamheid bedrijventerreinen

dbt

De provincie Zuid-Holland nodigt ondernemers uit deel te nemen aan de kennisbijeenkomst op 12 september over duurzaam omgaan met energie op bedrijventerreinen. De bijeenkomst wordt gehouden op het Drijvend Paviljoen aan de Tillemakade 99 in Rotterdam. De inloop is vanaf 15.30 uur, het inhoudelijke programma duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

De centrale vraag op deze kennisbijeenkomst luidt: Hoe kunnen we bedrijventerreinen zo inrichten dat ze zo min mogelijk energie gebruiken en de energie die ze nog wél nodig hebben afkomstig is van duurzame bronnen, zo mogelijk op het terrein zelf opgewekt. De laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid komen hierbij aan de orde. De bijeenkomst is kosteloos. Aanmelden kan via deze link.


Vanuit het KVO: brandweercijfers

bradweer

Vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Sliedrecht: de brandweercijfers van het centrum en de bedrijventerreinen. Lees Meer

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn