Spring naar inhoud
Home Sliedrecht onderneemt Starten in Sliedrecht

Starten in Sliedrecht

starters

Een goed begin is het halve werk. Een goede en zorgvuldig voorbereide start vergroot de slagingskans van uw onderneming. Waar moet u als startende ondernemer rekening mee houden en waar vind u informatie? De gemeente Sliedrecht heeft voor u een aantal zaken op een rij gezet waar u in ieder geval aan gedacht moet hebben. 

Checklist startende ondernemer

Meer informatie voor de startende ondernemer

Internetsites waar u als startende ondernemer vragen kunt stellen of meer informatie kunt vinden, zijn:


Financiering

Internetsites waar u als startende ondernemer vragen kunt stellen of meer informatie kunt vinden over het financieren van uw onderneming, zijn:

  • Belastingdienst - begin goed voorbereid met uw eigen bedrijf. Ontdek tijdens een voorlichtingsbijeenkomst hoe het zit met uw aangifte, administratie, VAR, auto, facturen en aftrekposten
  • MKB-Katalysatorfonds - stimuleert en ondersteunt de concretisering van innovatieve ideeën voor de (maritieme) maakindustrie van de Drechtsteden in de eerste fases van innovatie 
  • Qredits - biedt ondernemers rechtstreeks ondersteuning aan via e-learning en coaching 
  • Regionaal Bureau Zelfstandigen RBZ – voor als u een bijstandsuitkering heeft en interesse heeft in het starten van een eigen bedrijf


Mentorproject Drechtsteden

mentorJaarlijks starten er ongeveer 1600 nieuwe ondernemers in de Drechtsteden. Niet alle starters groeien uit tot succesvolle ondernemers. En soms ontbreekt het ook aan financiële middelen om betaald advies in te schakelen. Het Mentorproject Drechtsteden helpt deze ondernemers. 


Het Mentorproject Drechtsteden koppelt ondernemers met een coachingsvraag aan een ervaren ondernemer (mentor), die vanuit expertise begeleidt bij ondernemersvragen op het gebied van bijvoorbeeld strategie, personeel, marketing, presentatie, acquisitie (klantenwerving), financiën en automatisering. De mentor fungeert als klankbord: hij denkt mee en adviseert. De ondernemer blijft zelf verantwoordelijk. Starters kunnen hier maximaal een half jaar gebruik van maken.


Wilt u meer weten over het Mentorproject Drechtsteden of een adviesgesprek aanvragen? Dan kunt u een e-mail sturen aan: mentorproject@drechtsteden.nl. Vermeld daarbij uw persoonsgegevens, uw plannen en omschrijf uw vragen. De mentor neemt dan contact met u op om een afspraak te maken. Voor de begeleiding van een half jaar betaalt u € 90,-, als tegemoetkoming in de onkosten die de mentor maakt. AfbeeldingKlik hier voor de PDF.

Businezzclub Drechtsteden

De Buzinezzclub Drechtsteden begeleidt sinds 2009 jongeren met een uitkering bij het maken van de stap naar een opleiding, werk of eigen onderneming. De Buzinezzclub biedt inspirerende workshops, persoonlijke coaching, stage en toegang tot een breed netwerk van ondernemers en professionals.

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht