Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Persberichten Archief Persberichten Persberichten 2015 Oproep samen op te staan voor onze vrijheid

Oproep samen op te staan voor onze vrijheid

Burgemeester Van Hemmen roept u allen op om vanavond samen op te staan voor onze vrijheid. Dit naar aanleiding van de aanslag in Parijs.


Van Hemmen: “Ik vraag u: laten we met elkaar opstaan voor wat er echt toe doet, namelijk: vrijheid. De aanslag op Charlie Hebdo is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid én de vrijheid van godsdienst! Dit raakt ons allen in het hart van onze democratie.”

De burgemeester vindt het bijzonder en tegelijkertijd vanzelfsprekend dat in ieder geval de pers, de politie, leden van het bestuur van de moskee en de synagoge, voorgangers en vertegenwoordigers van de kerken aanwezig zullen zijn. 

Iedereen is van harte welkom vanaf 17.45 uur. Dan is de inloop bij het 4 mei monument hoek Stationsweg/Rembrandtlaan. Van Hemmen hoopt dat Sliedrecht op deze manier een statement zal maken wat niemand ontgaat: handen af van onze vrijheid!


Programma

18.00 uur toespraak burgemeester Van Hemmen

Circa 18.05 uur een minuut stilte


Aansluitend voordracht van het speciaal voor dit moment geschreven gedicht door Petra M. Heerenwaaijer


Ter afsluiting een kopje koffie in Overslydrecht.


Wilt u a.u.b. in plaats van bloemen, potloden meenemen als symbool van persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst om neer te leggen bij het monument?

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn