Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Persberichten Archief Persberichten Persberichten 2017 DriveXperience: Praktijkdagen voor jonge autorijders tot 25 jaar

DriveXperience: Praktijkdagen voor jonge autorijders tot 25 jaar

Gemeente Sliedrecht organiseert op de zaterdagen 28 oktober en 4 november twee praktijkdagen voor jonge autorijders tot en met 25 jaar die maximaal 3 jaar hun rijbewijs hebben. Voor deze  DriveXperience zijn auto’s beschikbaar gesteld, deelnemers hoeven dus zelf geen auto te bezitten of mee te nemen! De praktijkdagen worden gehouden in Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam.


De deelnemers ervaren op deze praktijkdag zelf achter het stuur en in drie modules hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten ze wellicht kunnen bereiken. In de eerste module rijden deelnemers met twee andere jongeren in de auto van een coach, een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving. Ze wisselen elkaar af aan het stuur, beoordelen hun eigen én elkaars rijstijl en geven mogelijke verbeterpunten aan. Dit gebeurt onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft.


Gladwegdek, drugs en andere afleidingen

Tijdens de tweede module rijden de deelnemers op een gladde rem/slipbaan en voelen zelf wat het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Ze merken hoe lang hun remweg is op een glad wegdek en bij verschillende snelheden en voelen de werking van het ABS remsysteem. De derde en laatste module gaat over alcohol, drugs en afleidingen. In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praten en discussiëren ze mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voeren ze een open discussie hierover, over hun eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je helpt maar die óók kan afleiden.


Vrienden ook welkom!

Iedereen van 18 t/m 24 jaar die maximaal 3 jaar hun rijbewijs bezitten, kunnen zich aanmelden en gratis meedoen. De praktijkdag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De drie organiserende gemeenten zorgen voor een gratis lunch. Na afloop ontvangt iedereen een certificaat. Er kunnen per dag maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden wordt aanbevolen.


Aanmelden via de website

Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je GR-codeook meer info over het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail. Schrijf je nú in en doe mee! QR-reader op je smartphone? Scan de QR-code hiernaast en je bent meteen op de website om je aan te melden of voor meer info.


The DriveXperience is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), waarin zij samenwerkt met de deelnemende gemeenten in de regio Drechtsteden aan verkeersveilige regio zonder vermijdbare slachtoffers.

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn