Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Persberichten Archief Persberichten Persberichten 2017 Hoge economische ambities

Hoge economische ambities

Het college van B&W wil dat Sliedrecht in 2030 economisch nog beter scoort dan nu al het geval is. Dat staat in de Economische Agenda voor Sliedrecht die aan de gemeenteraad is aangeboden. Het college wil dit samen met ondernemers en maatschappelijke partijen bereiken.


Hoewel uit onderzoek blijkt dat Sliedrecht goed scoort in de ranglijst van economische topgemeenten in Nederland, liggen de ambities van het college hoger. Wethouder Tanis (economie): "In het onderzoek van de Elsevier scoorden we een vijftiende plaats in 2015. Maar we willen meer. En die kansen liggen er ook, als je kijkt naar de ligging, bereikbaarheid en ons ondernemersklimaat. Dat kunnen we als gemeente niet alleen; samenwerking is erg belangrijk."


Vier speerpunten

Het college wil zich focussen op vier speerpunten: maritieme en industriële bedrijven, de zorgsector, de woonboulevard en toerisme & detailhandel. In 2030 wil Sliedrecht hét knooppunt van nieuwe maritieme en industriële bedrijven zijn, hét centrum voor zorginnovatie en –toepassing zijn, dé boulevard voor woonbeleving hebben en een aantrekkelijker centrum en wateroever hebben. Daarnaast wil het college op verzoek van ondernemers een Ondernemersfonds voorbereiden, waarbij ondernemers geld inbrengen en waarover een stichting van ondernemers vervolgens bepaalt hoe dit geld besteed wordt. Het doel hiervan is om het ondernemersklimaat in Sliedrecht nog verder te verbeteren.


Bijeenkomst voor ondernemers

Op maandag 13 maart 2017 is er een bijeenkomst met Sliedrechtse ondernemers over de Economische Agenda. Wethouder Tanis: "Ik ben benieuwd hoe zij reageren op onze ambities. Daarnaast hoop ik dat enthousiaste ondernemers zich bij ons aansluiten om samen aan de slag te gaan." De bijeenkomst vindt plaats in het Raadhuis, Dr. Langeveldplein 30 in Sliedrecht en begint om 20:00 uur. Aanmelden is mogelijk door een email te sturen naar Diana Jagesar via da.jagesar@sliedrecht.nl. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Ernest Drijkoningen (strategisch adviseur economie) via emj.drijkoningen@sliedrecht.nl.


De gemeenteraad bespreekt de Economische Agenda op dinsdag 28 maart in een oordeelsvormende vergadering.

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn