Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Persberichten Archief Persberichten Persberichten 2017 Jeugd burgemeester Jessica Winklaar!

Jeugd burgemeester Jessica Winklaar!

"Met veel genoegen stel ik u voor aan de 1e jeugdburgemeester van Sliedrecht". Met die woorden presenteerde burgemeester Bram van Hemmen op 22 februari de kersverse Jessica Winklaar als eerste jeugdburgemeester van Sliedrecht.  Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad is Jessica geïnstalleerd.


Jongerenambassadeur

Jessica is als jeugdburgemeester de ambassadeur van jongeren in Sliedrecht van 12 tot en met 18 jaar. Met de input vanuit deze groep kan de jeugdburgemeester de agenda van het college en de raad beïnvloeden op voor jongeren belangrijke thema's. Dit draagt bij aan het inzicht van de jeugd in de lokale democratie en de invloed van hen op de voor hen belangrijkste onderwerpen. Jessica: 'Het is voor mij een uitdaging om de jeugdburgemeester van Sliedrecht te zijn. Aangezien kinderen een andere kijk op het leven hebben dan volwassenen, wil ik een soort van tussenpersoon zijn. Ik vind het belangrijk om mee te werken aan de samenleving en daar mijn deel aan mee te dragen.'


Buddy burgemeester

Daarnaast zal de jeugdburgemeester de burgemeester vergezellen bij officiële gelegenheden en evenementen, zoals bijvoorbeeld de dodenherdenking op 4 mei. Maar natuurlijk vooral bij de evenementen waar kinderen en jongeren bij betrokken zijn.


Vraag gerust!

In november is er o.a. via Facebook een oproep gedaan aan jongeren om zich kandidaat te stellen als jeugdburgemeester. In totaal waren er 5 reacties, uiteindelijk bleef één kandidaat over. De termijn voor de aanstelling voor het jeugdburgemeesterschap is 1 jaar. Voor vragen/verzoeken/uitnodigingen aan de jeugdburgemeester; mail Jessica op jeugdburgemeester@sliedrecht.nl.


Achtergrond jeugdburgemeester

Jessica is 18 jaar. Ze volgt de opleiding Haarverzorging in Gorinchem.


Jessica Winklaar

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn