Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Persberichten Archief Persberichten Persberichten 2017 Sliedrecht schoon 2017

Sliedrecht schoon 2017

Wethouder Aldrik Dijkstra heeft op maandag 20 maart om 10.30 uur bij de ingang van de Reling het startsein gegeven voor de week van Sliedrecht Schoon 2017 én de activiteiten van de Werf.  Vanaf maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart gaan de scholen en de Merwebolder weer aan de slag met Sliedrecht Schoon, een week waarin eenmaal per jaar extra aandacht besteed wordt aan het zwerfafval in de gemeente. Dit gebeurt onder andere door het geven van gastlessen op school en het gezamenlijk inzamelen van zwerfafval.


Dit jaar is er ook aandacht voor de inzet van GEMIVA en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht voor een zwerfafvalvrij Sliedrecht. De Werf in Sliedrecht (onderdeel van GEMIVA – SVG Groep) biedt activiteiten op maat aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Vanuit De Werf gaat voortaan wekelijks een groep aan de slag om zwerfafval te verwijderen waardoor voortaan de Buitenuitbreiding Oost nog een stukje schoner wordt. De gemeente ondersteunt deze activiteiten in het kader van de pilot 'schoon belonen voor een (zwerf)afvalvrij Sliedrecht'.


Gastles scholen

Groep 5 van de basisscholen krijgen een les over zwerfafval, waar de volgende vragen centraal staan: Wat is zwerfafval? Waarom is het goed om zwerfafval op te ruimen? En wat kun je zelf doen om zwerfafval te voorkomen? Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag om zo veel mogelijk zwerfafval te verzamelen.


Wethouder Aldrik Dijkstra: "Het is goed dat kinderen al vroeg bewust worden gemaakt van het feit dat we zwerfafval met elkáár moeten voorkomen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, wordt Sliedrecht niet alleen schoner, maar ook mooier!"


Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht

De week van Sliedrecht Schoon wordt op vrijdagmiddag 24 maart om 16.00 uur door wethouder Hanny Visser-Schlieker afgesloten met een convenant tussen de gemeente en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht. Met dit convenant wordt de bewustwording van jongeren met betrekking de verantwoordelijkheid voor de leefomgeving vergroot. Er is afgesproken dat de jongeren de directe omgeving van het jongerencentrum schoonhouden. De jongeren krijgen in het kader van de pilot Schoon Belonen een wifi bank met oplaadpunt voor hun plek aan de achterzijde van het jongerencentrum.


Zelf meedoen?

Iedereen kan helpen om zwerfafval uit ons straatbeeld te laten verdwijnen. Heel eenvoudig door dat blikje of patatbakje op het trottoir niet te laten liggen, maar in de afvalbak te gooien. Als iedereen dat doet, gaat Sliedrecht er een stuk schoner uitzien. Dat is belangrijk, want iedereen voelt zich prettiger in een schone leefomgeving! Meedoen kan door de mouwen op te stropen mee te helpen Sliedrecht schoner te maken, bijvoorbeeld op de landelijke opschoondag op zaterdag 25 maart!


Sliedrecht schoon

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn