Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Persberichten Schilderij siert A15

Schilderij siert A15

Het is klaar: groots schilderij siert geluidscherm A15

Kunstenaar Collin van der Sluijs heeft een grote klus geklaard. Vanaf 28 maart heeft hij het geluidscherm langs de A15 bij Sliedrecht omgetoverd tot een prachtig, maar liefst 200 meter groot schilderij. Een hele uitdaging, waarbij hij elke dag weer, in weer en wind en zon, vele vierkante meters heeft geschilderd en vele liters verf heeft mee gesleept zijn ladder tegen het scherm op. Dagelijks zijn vele auto's en vrachtwagens gepasseerd die zijn werk in een maand tijd tot stand zagen komen.


Schilderij A15


En het resultaat mag er zijn! Het grootse schilderij laat de kenmerken van het gebied achter het geluidsscherm zien; de baggerij, het water en het groen. Naast vele bloemen en planten en baggeremmers, siert ook een 10 meter grote kop van een merel het scherm. Het is een uniek project en het enige schilderij in Nederland op een geluidscherm.


Dit element is geblokkeerd

U heeft er (nog) niet voor gekozen om cookies op deze website te accepteren. Het element dat hier zou verschijnen maakt gebruik van deze cookies en hebben we daarom voor u geblokkeerd. Meer info


Bekijk de timelapse en zie hoe Collin het schilderij heeft gemaakt.


Het project is een pilot van de gemeente Sliedrecht, de Drechtsteden en Rijkswaterstaat. Naast een mooie oplossing voor de grauwe schermen, voorkomt het schilderij mogelijk ook ongewenste graffiti.

Het is klaar: groots schilderij siert geluidscherm A15

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn