Spring naar inhoud
Home Sliedrecht Werkzaamheden openbare ruimte Nieuwe aanplant groenstrook langs Tiendweg

Nieuwe aanplant groenstrook langs Tiendweg

De komende weken wordt de groenstrook tussen de Tiendweg en het geluidsscherm van de A15 vanaf het politiebureau tot aan het Willem Dreespark opgeknapt. Er komt meer diversiteit in de soorten struiken en heesters. Daardoor wordt de groenstrook aantrekkelijker voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Dit is gunstig voor de biodiversiteit.


In de loop van de tijd zijn in de groenstrook langs de Tiendweg enkele heestersoorten gaan overheersen. Deze eenzijdige beplanting wordt grotendeels verwijderd. Er komt een mix van verschillende soorten voor terug, zoals krentenboompje, liguster, sleedoorn, hazelaar en vlier. Taxus- en laurierstruiken zorgen ervoor dat de strook er ook in de winter groen uitziet. De bessen van deze heesters vormen straks een bron van voedsel voor vogels.


Na de werkzaamheden ziet de groenstrook er de eerste maanden nog wat kaal uit, maar vanaf het voorjaar groeit alles weer dicht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden eind januari of begin februari zijn afgerond.


Tiendweg

Bezoek adres

Industrieweg 11

3361HJ Sliedrecht

Postadres

Postbus 16

3360AA Sliedrecht

Tel: 14 0184
WhatsApp: 06- 3643 2597

Twitter / Facebook

Servicelijn