Centraal informatiepunt PFAS online

Heeft u vragen over PFAS? Dan kunt u voortaan terecht bij een centraal informatiepunt terecht. Hier vindt u informatie en nieuws en kunt u vragen stellen.

Waarom een informatiepunt PFAS

Veel mensen maken zich zorgen over PFAS-vervuiling en hebben vragen. Bijvoorbeeld over bodemvervuiling, moestuinen, zwemwater, eieren en de gevolgen daarvan. De informatie hierover staat verspreid op websites van verschillende overheidsorganisaties. Daarom hebben de gemeenten Sliedrecht, Dordrecht, Molenlanden en Papendrecht de handen ineen geslagen met professionele samenwerkingspartners. Inwoners kunnen voortaan op één plek terecht voor informatie en nieuws over PFAS. Via dit centrale informatiepunt kunnen inwoners ook hun vragen stellen via een contactformulier.

Proeffase: werk in uitvoering

Het centrale informatiepunt PFAS is nog in ontwikkeling. De website is nog in de proeffase. Inwoners kunnen alvast feedback geven, aangeven of ze informatie missen en aangeven als iets niet goed werkt. Met deze input verbeteren we achter de schermen de website steeds verder. Daarnaast werken we ook aan een app.  

Officiële lancering op 22 mei tijdens infomarkt PFAS 

Op woensdag 22 mei organiseren we voor inwoners een informatieve inloopbijeenkomst over PFAS. Tijdens deze bijeenkomst kunnen inwoners vragen stellen aan diverse deskundigen. Ook vindt dan de officiële lancering plaats van het centrale informatiepunt. De inloopbijeenkomst is van 16:30-20:30 uur op het Stadskantoor Dordrecht, Spuiboulevard 300.

Professionele samenwerkingspartners

Het Centraal informatiepunt PFAS is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, GGD Zuid-Holland Zuid, RIVM, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland, omgevingsdiensten Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en Dienst centraal milieubeheer Rijnmond (DCMR Milieudienst), waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, waterbedrijven Oasen en Evides, Rijkswaterstaat.