Terugblik op informatiemarkt asielopvang gemeente Sliedrecht

Op maandagavond 26 februari 2024 was er een informatiemarkt in partycentrum De Lockhorst. Belangstellenden werden geïnformeerd over het te bouwen azc voor 250 asielzoekers in de kom Kweldamweg-Zwijnskade. Naast collegeleden en diverse medewerkers van de gemeente waren ook het COA, de politie en Het Bonkelaarhuis aanwezig. De avond verliep in een goede sfeer. Diverse inwoners deelden hun ideeën om de bewoners van het azc een fijne tijd in Sliedrecht te geven. Ook kwamen zorgen op tafel als het gaat om veiligheid. Ook meldden diverse inwoners zich aan voor de klankbordgroep.

Klankbordgroep

Komende tijd zal de klankbordgroep zich verder buigen over onderwerpen zoals veiligheid en de maatschappelijke inbedding in de Sliedrechtse gemeenschap. Op 24 april zal de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep plaatsvinden. De gemeente zoekt nog naar twee extra leden voor deze klankbordgroep. Hebt u interesse om mee te denken? Meldt u dan aan via azc@sliedrecht.nl.

Tijdspad

De komende tijd volgt er een ontwerp van de asielopvang en zal een start worden gemaakt met het voorbereiden van de bouwwerkzaamheden. In het eerste kwartaal van 2025 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de asielopvang.

Informatie

Op deze pagina is uitgebreide informatie te vinden over de opvanglocatie voor asielzoekers in Sliedrecht. U vindt hier veelgestelde vragen, nieuwsberichten en andere informatie over de asielopvang.

Deel uw vragen, ideeën, zorgen en suggesties

Heeft u vragen, ideeën, zorgen of suggesties met betrekking tot het AZC? Neem contact met ons op via azc@sliedrecht.nl.