Kom Erbij en Doe mee

De werkgroep ‘Kom Erbij' in Sliedrecht zet zich al jaren in voor het thema eenzaamheid. Door de coronacrisis krijgen acties en processen die dit jaar worden ingezet een corona-jasje aan. Heeft u, als organisatie, vereniging, instelling of bedrijf, ideeën en/of tips? Kom Erbij en doe mee!

Werkgroep 'Kom Erbij'

Logo Kom ErbijDe werkgroep ‘Kom Erbij' in Sliedrecht is een samenwerking met culturele en sociale partners die met acties en processen de kwaliteit van het leven van eenzame mensen wil verbeteren. De werkgroep heeft, na de ondertekening van het visiedocument vorig jaar, een werkplan opgesteld voor het jaar 2020. Alleen had niemand aan het begin van dit jaar kunnen denken dat we met de daarin omschreven acties en processen rekening moesten houden met een anderhalve meter samenleving.

In de afgelopen weken heeft de werkgroep met de betrokken organisaties elkaar opgezocht om de impact van de coronacrisis te besproken. Eenzaamheid staat door alle maatschappelijke maatregelen meer dan ooit in de belangstelling en opeens kan iedereen hiermee te maken krijgen. De komende periode gaat de werkgroep met elkaar aan de slag om nieuwe en slimme verbindingen te maken. Door de coronamaatregelen liggen er nieuwe (digitale) kansen waarmee we iedere inwoner kunnen bereiken en waar nodig te ondersteunen. 

Doet u mee?

Één tegen eenzaamheid vraagt niet alleen om samenwerking tussen verschillende organisaties, maar ook om creatieve denkkracht. De werkgroep 'Kom Erbij' is op zoek naar een frisse buitenstaandersblik of een positieve insteek op het thema eenzaamheid. Heeft u, als organisatie, vereniging, instelling of bedrijf, ideeën en/of tips? Neem dan contact op met Deborah Korevaar, coördinator van de werkgroep, d.korevaar@welzijnswerksliedrecht.nl

Betrokken organisaties

Werkgroep Kom Erbij

Meer informatie

Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7, 3363 EL Sliedrecht, tel. 0184 – 420539.