Nieuws voor ondernemers

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • Economische Visie Sliedrecht in uitvoering

  22 september 2022

  De gemeente Sliedrecht werkt samen met ondernemend Sliedrecht aan de uitvoering van de Economische Visie. Om nog slagvaardiger te kunnen werken aan een optimaal ondernemingsklimaat in Sliedrecht willen we per 2023 een "Ondernemersfonds" oprichten: Een investeringsbudget voor en door ondernemers, verenigingen en organisaties in Sliedrecht.

 • Sliedrecht opent Gemeentekantoor voor tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

  12 september 2022

  Burgemeester Jan de Vries heeft de leden van de gemeenteraad van Sliedrecht, de direct omwonenden en bedrijven aan de Industrieweg van het gemeentekantoor geïnformeerd over het besluit een crisisnoodopvang te openen in het gemeentekantoor. Over ruim twee weken is deze locatie geschikt om maximaal 50 mensen op te vangen.

 • 1 januari 2023 invoering Omgevingswet

  01 september 2022

  Begin 2023 wordt in heel Nederland de Omgevingswet ingevoerd. De Omgevingswet zorgt voor minder regels en ook dat deze regels overzichtelijk en makkelijker te vinden zijn. De startdatum is 1 januari 2023.

 • Vanaf 2023 energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen

  11 augustus 2022

  Heeft u een kantoorgebouw met energielabel D of lager? Dan mag u vanaf 1 januari 2023 uw kantoor niet meer gebruiken. Belangrijk om nu in actie te komen.

 • Uitgever Akse Media start met actualisatie gemeentemagazine Sliedrecht

  21 juli 2022

  Eind van dit jaar komt er weer een gemeentemagazine uit. Uitgever Akse Media start volgende week met het werven van adverteerders.

 • Energietransitie biedt kansen voor nieuwe instroom op regionale arbeidsmarkt

  17 juni 2022

  Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie en voor extra banen met toekomst. Deze twee ambities komen samen in het onderzoeksrapport naar de effecten van de energietransitie op de regionale arbeidsmarkt, dat onlangs is gepresenteerd.

 • Sliedrecht zet innovatieve maritieme sector in beeld

  13 juli 2022

  In 2021 werden een nieuwe Economische Visie en nieuwe Omgevingsvisie vastgesteld. Deze documenten verwijzen allebei naar de maritieme sector van het Sliedrechtse verleden, heden en toekomst. Met vijf video's brengen we de komende tijd de innovatieve maritieme sector in Sliedrecht beeld.

 • Zorg- en Techniekroute 2022 een groot succes

  19 mei 2022

  Woensdag 18 mei stond de Zorg- en Techniekroute voor 2022 op de agenda. Kinderen, deelnemende organisaties en bedrijven en het kersverse college vonden het weer een groot succes.