Nieuws voor ondernemers RSS icoon

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  21 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Gemeenteraad start onderzoek naar openstellingstijden winkels in Sliedrecht

  14 april 2021

  Vanaf de week van 19 april gaat onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over openstellingstijden van de Sliedrechtse winkels uitvoeren. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Sliedrecht en wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-4) in de Drechtsteden

  02 april 2021

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

 • Ondernemers in lockdown

  30 maart 2021

  De lockdown in Nederland duurt voort. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook onze lokale ondernemers worden zwaar getroffen door de maatregelen. Aan Wim van Dool (Hema), Rianne Verschoor (Verschoor Damesmode) en Roy Leeuwestijn (Tikkie Bijzonder) hebben we gevraagd hoe zij omgaan met de beperkingen én de mogelijkheden. Lees hier de verhalen.

 • Gemeente Sliedrecht en VSO presenteren de Economische Visie 2021-2030

  29 maart 2021

  Op maandagavond 29 maart presenteren het college en de VSO de nieuwe Economische Visie aan de gemeenteraad. Verwachting is dat de gemeenteraad de visie medio april zal bespreken en vaststellen.

 • Update Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

  24 maart 2021

  De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q1 2021 kan van 15 februari tot 18 mei 2021, 17.00 uur bij RVO.

 • Winkelen op afspraak

  03 maart 2021

  Vanaf woensdag 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per winkel mogen maximaal 2 klanten per verdieping zijn. Als klant moet je van tevoren een afspraak maken voor een tijdslot.

 • Drechtsteden werkt door met een kickstart!

  02 maart 2021

  Dinsdag 2 maart is Kickstart Drechtsteden (regionaal mobiliteitsteam) live gegaan. Op de website www.kickstartdrechtsteden.nl is de lancering te zien. Met Kickstart kunnen wij de arbeidsmarkt veerkrachtig maken en investeren in mensen!