Nieuws voor ondernemers RSS icoon

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • Winkeltijdenonderzoek afgerond en gepresenteerd aan gemeenteraad

  In de periode van 20 april tot en met 15 mei 2021 heeft onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over de winkeltijden op zondag in Sliedrecht uitgevoerd. 5 juli is het onderzoek gepresenteerd aan de gemeenteraad.

 • 20 en 22 september: Informatiemarkt Omgevingsvisie. Save the date!

  Op maandag 20 september organiseren we speciaal voor ondernemend Sliedrecht een informatiemarkt over de Omgevingsvisie. Woensdag 22 september is er een speciale informatiemarkt voor VSO leden, verenigingen, instellingen én raadsleden. 

 • Vanaf 1 juli 2021 is Tozo-5 van kracht

  06 juli 2021

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

 • Concept Omgevingsvisie openbaar

  24 juni 2021

  Hoe ziet de toekomst van Sliedrecht er uit? Hoe versterken we het ondernemersklimaat? Waar zien we kansen om te bouwen? Op welke manier geven we invulling aan de energietransitie? En hoe zorgen we voor sociale en veilige buurten, waar het prettig wonen en werken is?

  In het najaar van 2019 en 2020 zijn over deze vraagstukken waardevolle gesprekken gevoerd met bewoners én ondernemers. De reacties uit deze gesprekken zijn de afgelopen maanden verwerkt. Het totaal is samengevoegd en beschreven in een concept Omgevingsvisie. Dit concept is nu openbaar.

 • Economische Visie door de raad vastgesteld

  Dinsdag 25 mei heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de nieuwe Economische Visie voor 2021-2030. Gemeente en VSO werken nu verder aan de uitvoering en zullen daarbij opnieuw alle ondernemers betrekken.

 • Werkzaamheden Drechtsteden zomerperiode 2021

  26 mei 2021

  Uitnodiging webinar 7 of 10 juni.

 • Maandbedragen TONK verhoogd

  25 mei 2021

  Vanaf nu zijn de maandbedragen voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) verhoogd.

 • Buitenterrassen langer open.

  20 mei 2021

  Per 19 mei mogen de buitenterrassen langer open, van 6.00 uur tot 20.00 uur. Ook terrassen van sportkantines mogen weer open. Per tafel geldt nog steeds: maximaal 2 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) of 1 huishouden.