Beheer en onderhoud begraafplaats Sliedrecht

De begraafplaats is eigendom van de gemeente Sliedrecht. Een team van 5 medewerkers zorgt voor het beheer en onderhoud van de begraafplaats.

Zij zorgen dat de begraafplaats netjes blijft. Voor een goed beheer zijn er daarom voorschriften. Ook is voor het plaatsen van een monument of gedenkteken op een particulier- of algemeen graf altijd een vergunning nodig. En moet een gedenkteken aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo hanteren wij bepaalde maximale afmetingen en moet een gedenkteken voldoen aan bepaalde voorschriften, denk aan materiaalkeuze en bevestigingsopties. Wilt u iets los wegleggen? Dit kan, maar dat is wel op eigen risico.

Wilt u de begraafplaats bezoeken?

De begraafplaats is overdag vrij toegankelijk. Wel vragen wij om respectvol te zijn voor deze speciale plek. Neem geen spullen mee en gooi afval in de prullenbakken. De begraafplaats beschikt niet over een invalideparkeerplaats. Wel is de begraafplaats goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Heeft u vragen?

Kijk dan op onze pagina begraafplaats. De administratie van de begraafplaats is op werkdagen via telefoon: 0184–495928 tussen 08.00 en 13.00 uur bereikbaar. Een e-mail sturen naar begraafplaats@sliedrecht.nl kan ook.