Fietsen om te delen: Donkey Republic in Sliedrecht

RJF_Prov_Sliedrecht R-Net 016In Sliedrecht proberen we onze openbare ruimte in te richten volgens het STOMP-principe. Op die manier proberen we de CO2 uitstoot in Sliedrecht terug te drinken. Op verschillende plaatsen in Sliedrecht staan deelfietsen als alternatief vervoer in ons dorp. Je kunt voor een klein bedrag gemakkelijk een fiets lenen van Donkey Republic.

Hoe werkt het?

Zoek een fiets bij jou in de buurt en ontgrendel deze met je telefoon. Je kunt een Donkey meenemen voor zowel een korte als lange huurperiode. Tijdens je huur kun je stoppen, je fiets vergrendelen en weer ontgrendelen zonder de huur te beëindigen. Zo kan je gebruik blijven maken van dezelfde fiets, zolang je hem nodig hebt. Breng aan het einde van je huur de Donkey naar een inlever locatie.

In plaats van docking stations of het achterlaten van de Donkeys op een willekeurige locatie, wordt gebruik gemaakt van ophaal- en drop-off locaties. Aan het einde van de huurperiode breng je je Donkey naar een drop-off locatie. Dit maakt het makkelijker voor de volgende gebruiker om hem te vinden en het helpt ons om de fietsen zo goed mogelijk over het gebied te verspreiden.

donkey kaart

Waarom komt Qbuzz met deelfietsen?

Wij zien bike-sharing als een deel van de oplossing voor mobiliteitsproblemen in de overvolle steden van nu en in de toekomst. Onze doelstelling is om steden groener te maken en vervuiling en files te verminderen, om zo meer leefbare steden te creëren. Daarom willen we alle vormen van deelmobiliteit laagdrempelig toegankelijk maken en op die manier privébezit van voertuigen, die het grootste deel van de tijd stil staan, overbodig maken. Jij bepaalt wanneer en hoe je wilt reizen, wij zorgen dat je reis zonder gedoe verloopt. Onze samenwerking met Donkey Republic brengt het behalen van onze doelstelling een stapje dichterbij.

Fiets de eerste 30 minuten gratis!

Maak je voor het eerst gebruik van de Donkey Republic deelfiets? Dan kun je met de code GREENRIDEDOT gratis 30 minuten gebruik maken van de deelfietsen.

Ook wethouder Ton Spek is voorstander van dit principe en maakt zelf regelmatig een ritje op een Donkey deelfiets. In Sliedrecht is ook een Donkey fiets vernoemd naar de wethouder. Wie weet fiets jij binnenkort op deze fiets! Maak een ritje en deel een foto met de hashtag #klimaatweeksliedrecht.

Meer informatie over de deelfietsen van Donkey Republic vind je op de website van Qbuzz.